Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Helsinki Bizottság: nem igaz az Origo és a Fidesz állítása

Ez a cikk több mint 5 éves.

A tendenciózusan hazudozó és a Fideszes hatalomátvétel óta aggasztóan elhülyült, kormánypárti Origo hírportál kedden, azaz ma írta meg hogy az „erőszakoló migráns” – akit a kormánypárti média híradásai alapján joggal tarthatunk napjaink egyik legveszélyesebb bűnözőjének –a Helsinki Bizottság jogi segítségnyújtása miatt maradhatott az országban.

Ez egy szemenszedett hazugság.

De még ha igaz is lenne: mit számítana? Hisz ahogy a Helsinki írja „egyébként sem vagyunk jósok, hogy kitaláljuk, a jövőben ki milyen bűncselekményt fog elkövetni.”

Kiemelték továbbá annak visszásságát, hogy az „Origót az például nem zavarta, amikor a CÖF egyik prominense a szülei által halálra éheztetett gyermek ügyében látott el védelmet” az újság nem hozza címlapon hogy „A CÖF prominense gyerekgyilkosokat menteget”.

A Helsinki Bizottság posztjában felhívta a figyelmet arra is, hogy „az Origo nem számolt be róla, hogy 2010 és 2017 között Magyarországon 3652 szexuális erőszakot regisztráltak, ezek jó része családon belüli erőszak volt” ezért

„úgy tűnik, a kormánypárt és propagandistái számára a szexuális erőszak csak akkor igazán baj, ha a gyanú szerint nem magyar állampolgár az elkövető.”

A teljes posztot itt lehet megtekinteni, tanulságos: