Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gyógyíthatatlan rákos, autista és epilepsziás gyereket és édesanyját lakoltatják ki

Ez a cikk több mint 4 éves.

Ritka, fiatalkori gyógyíthatatlan vastagbélrákot diagnosztizáltak annál a fővárosi fiúnál, akinek most anyjával együtt mennie kell abból az albérletrészből, amit eddig szívességi alapon béreltek. A lakást hiteltartozás miatt árverezték el.

Az édesanya azt nyilatkozta az RTL Klub Híradójának, hogy ugyan eddig emelt ápolási díjat kaptak 50 ezer forint összegben, a fiú most betöltötte a 18. életévét, ami miatt ez 30 ezerre csökkent. Emellett a családi pótlék csökkenése, illetve a gondnokság alá vételi procedúra is nehezíti a helyzetüket, tekintve, hogy az egyedülálló anyuka csak akkor tud bármilyen hivatalos ügyet intézni, ha valaki addig vigyáz beszédképtelen, autista fiára.

Szociális bérlakásra elvileg pályáztak, de mivel még nem laknak a kerületben három éve (ennyi idő kell az igényléshez), arra még nem jogosultak. A mai árakon jelenleg nem tudják megoldani, hogy albérletet fizessenek.

A gondokat csak tetézi, hogy a fiúnak többféle gyógyszert is szednie kell súlyos betegségeire, valamint folyamatos ápolásra szorul. A lakást október 3-ig kell elhagyniuk egy végzés szerint.

Korábban mi is írtunk róla, hogy 2018. második negyedévében összesen 1355 esetben került sor kilakoltatásra.

A kilakoltatások legnagyobb részére (810-re) hitellel terhelt lakások elárverezése után került sor. Az elmúlt napokban a magyar sajtót bejáró kilakoltatások (némelyikről szintén hírt adtunk itt és itt) arról tanúskodnak, hogy a devizahitel-tartozásuk miatt földönfutóvá váló családok kilakoltatási hulláma valószínűleg nem csillapodott az elmúlt hónapokban sem.

Forrás: RTL Klub Híradó