Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hatfős családot lakoltattak ki Ferencvárosban

Ez a cikk több mint 5 éves.

Érdekvédők és ellenzéki politikusok tiltakozása ellenére ma délután egy hatfős családot lakoltattak ki Budapest kilencedik kerületében. A család tagjai közt egy öthónapos kisgyerek és egy terhes anya is van, de a lakók szerint ezeket a szempontokat nem méltányolták a hatóságok. A többgenerációs család egyik tagja ápolónőként dolgozik, ő azért nem tudott jelen lenni a kilakoltatáson, mert munkahelyén kellett lennie.

Fotó: Kilakoltatás Budapest IX. kerületében. / Mérce

A családot devizahitel-tartozása miatt lakoltatták ki: miután nem tudták fizetni tartozásukat, lakásukat a végrehajtó elárverezte. A család elmondása szerint a lakás vételára 36 millió forint volt, tartozásukból pedig 18 millió volt hátra.

A kilakoltatásról érdekvédők előző este szereztek tudomást, ekkor riasztották az ellenzéki pártokat is. A helyszínen a család mellett tüntetőkön kívül megjelentek a végrehajtó embereivel együtt a rendőrök és a lakás új tulajdonosa is, valamint Z. Kárpát Dániel a Jobbiktól és Csárdi Antal az LMP-től, akik megpróbáltak legalább némi haladékot kieszközölni a családnak.

Eleinte úgy tűnt, a politikusok és az új tulajdonos között a megbeszélés eredményes lesz, a tulaj beleegyezett egy kéthónapos haladékba, ami alatt Z. Kárpát Dániel és Csárdi Antal összedobták volna a két hónapra eső bérleti díjat. Végül azonban a tulaj kihátrált a megállapodásból, így a családnak személyes holmijai összeszedése után el kellett hagynia a lakást. További 30 napjuk van, hogy bútoraikat és ingóságaikat elvigyék az ingatlanból. Csárdi és Z. Kárpát a kilakoltatottak ma éjszakai lakhatását még meg tudta oldani, de azon túl nem tudják, mi lesz a család további sorsa.

„Ma is azt tapasztalhattuk, amiről régóta beszél gyakorlatilag minden ellenzéki párt, hogy mennyire kiszolgáltatottak a devizahitelkárosultak,” – nyilatkozta a Mércének a helyszínen Csárdi Antal.

Szerda délelőtt újabb kilakoltatásra kerül sor Budapest XI. kerületében a Bánk Bán utca hetes szám alatt, ott is hitelkárosult lakót terveznek kilakoltatni. A kilakoltatásra egy Facebook bejegyzés szerint fél 11-kor kerül sor.

Címlapkép: Kilakoltatás Budapest IX. kerületében. / Mérce