Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Külön tüntetést jelentett be a DK vasárnapra

Ez a cikk több mint 5 éves.

Vasárnap délután 3 órára tüntetést hirdet a Demokratikus Koalíció (DK) az európai Magyarországért – erről Gréczy Zsolt, a párt frakcióvezetője beszélt csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján. Gréczy szerint a megmozdulást már bejelentették a rendőrségen is, helyszínül pedig a Szabadság híd szolgálna.

Azonban – ahogy arról tegnap már beszámoltunk – az MSZP és a Párbeszéd már bejelentett egy hasonló profilú tüntetést vasárnap 5 órára a Nyugati térre. Így elsőre úgy tűnhet a DK nem akar közösködni a másik két ellenzéki párttal.

Gréczy a sajtótájékoztatón azonban elmondta, tegnap este felvették a kapcsolatot az MSZP-P szövetséggel, és remélik, hogy a mai nap folyamán sikerül egyességre jutni egy közös tüntetésről. Ám azt is hangsúlyozta, hogy a saját tüntetésükre is várják a más pártokkal szimpatizáló ellenzékieket.

Az Európáért folytatott harc még nem ért véget, csak most kezdődik – mondta.

Az apropót mindkét tüntetésre a Sargentini-jelentés szerdai elfogadása adja, amely szomorú bizonyítványt állít ki a magyar jogállam helyzetéről. A szocialista Ujhelyi István tegnap elmondta, egy normális országban a kormánynak le kéne mondania egy ilyen szavazás után. A DK frakcióvezetője a jelentés elfogadását úgy értékelte, hogy az Európai Parlament „történelmi vereséget mért az Orbán-rendszerre”.

(címlapkép: MTI / Balogh Zoltán)