Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Linz környékén elfogták a szexuális kényszerítéssel vádolt afgán férfit

Ez a cikk több mint 5 éves.

Hétfőn, késő este Ausztriában, Linz környékén, egy Frankfurtba tartó vonaton igazoltatták és az ellene kiadott európai elfogatóparancs alapján elfogták azt a menedékjogot kapott afgán férfit, akit a rendőrség szexuális kényszerítéssel vádol – írja a police.hu. A férfi jelenleg kiadatási őrizetben van.

A gyanú szerint a férfi szeptember 9-én hajnalban egy belvárosi gyorsétterem mosdójában kényszerített szexuális aktusra egy nőt, illetve mint az elmúlt napok híráradatából kiderült, korábban már két alkalommal szeméremsértést is elkövetett.

Mint arról korábban mi is írtunk, a magyar hatóságok a nők elleni erőszakesetekben eddig nem tapasztalt vehemenciával indítottak nyomozást a gyanúsított férfi ellen. A rendőrség külön nyomozócsoportot állított fel az ügy kivizsgálására, és egy millió forintos díjat is felajánlott a nyomravezetőknek. A kormánypárti média is egyből „migránsbűnözésről” kezdett el cikkezni. Más társadalmakhoz hasonlóan a nők elleni erőszak komoly probléma itthon is, a csak a belügyminisztérium részleges statisztikái szerint évente 4-5 ezer nők elleni erőszakesetet regisztrálnak, közülük átlagosan 100 emberöléssel végződik.

(Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Címlapkép: MTI / Máthé Zoltán