Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Mészáros Lőrinc összes regionális portálja „migránsbűnözésről” szavaztatja olvasóit

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az összes, a Mészáros Lőrinc-féle Mediaworks portfóliójába tartozó 14 vidéki regionális napilap online kiadása ugyanarról a kérdésről, a szexuális kényszerítéssel gyanúsított afgán férfiről szavaztatja olvasóit a címlapon:

Mi a véleménye a fővárosban erőszakoló afgán migráns esetéről?

Az előre megadott válaszlehetőségek, amelyekre az oldalra kattintók leadhatják voksaikat, egészen elképesztő opciókat is tartalmaznak:

  • Csak idő kérdése volt, mikor ér minket is utol a migránsbűnözés.
  • Óvakodni kell az előítéletes gondolkodástól
  • El kell fogni, és azonnal kiutasítani
  • Még szerencse, hogy csak Pesten nyüzsögnek ezek az alakok

Forrás: Bama.hu

 

Szerettünk volna összesítő statisztikát készíteni arról, hogy az egyes megyék olvasói milyen válaszokat és milyen arányban adtak portálok kérdésére, azonban mint kiderült, az egyéb országos tartalmakhoz hasonlóan az ominózus szavazás is központosított formában fut az egyes oldalakon, azaz a leadott szavazatok aránya az összes, a portfólióba tartozó regionális portálon kattintott voksok arányát tükrözi:

Központosított olvasói szavazás a regionális portfólióban. Forrás: Megyei portálok címlapjai szeptember 10-én. Kép: Mérce

Országos viszonylatban a szavazati arányok bár változhatnak még napközben, nagyjából az látszik, hogy fej-fej mellett halad az első helyen a „migránsbűnözés” megérkezésére és a az afgán kiutasításának követelésére leadott szavazatok száma. Ugyan számottevő mértékű szavazatot kapott az előítéletek félretevése, jelentős a lemaradása az előző két válaszhoz képest. A szavazás legfurcsább válasza, a Még szerencse, hogy csak Pesten nyüzsögnek ezek az alakok a cikk megírásának idején, kora délután 5 százaléknál állt.

Mint ismert, a regionális lapok piacán történt átrendeződések óta, a migráció jelentette veszély, illetve a Fidesz-kormány által elért sikerek témái köré csoportosuló országos hírek betűre azonos tartalomként jelennek meg a vidéki lapokban és portálokon.

(Forrás: zeroz3ro.tumblr.com )