Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Eldőlt: Zugló befogadja az ARC kiállítást

Ez a cikk több mint 5 éves.

Úgy tűnik, végre eldőlt az idei ARC plakátkiállítás sorsa: Zugló önkormányzata befogadja a rendezvényt, amelyet így az Örs vezér úton lehet majd megtekinteni, írja a hvg.hu.

A ma reggeli pozitív döntésről Békefi László (MSZP-Összefogás Zuglóért), a Zuglói Önkormányzat illetékes bizottságának tagja tájékoztatta a lapot. Korábban ugyanez az önkormányzati testület egyszer már elutasította, hogy Zugló befogadja az ARC-ot: három héttel ezelőtt Karácsony Gergely polgármester javaslatát szavazta le a bizottság arra hivatkozva, hogy 13 családi ház nyugalmát zavarta volna, ha az Örs vezér úton rendezik meg a kiállítást.

A zuglói döntésnek azért volt tétje, mert a Városliget Zrt. idén helyhiányra hivatkozva nem engedélyezte a rendezvényt hagyományos helyszínén, az Ötvenhatosok terén. Ezt követően pedig – hiába próbálkoztak számos helyszínen  – sehol nem kaptak pozitív választ a szervezők.

A tárasadalom- és kormánykritikus műveket is bemutató kiállítás jelszava idén az „UNFAKE”, a zsűri a beérkező körülbelül 1000 pályamű közül már kiválasztotta azt a százat, amit ősszel meg lehet majd tekinteni – a jelek szerint az Örs vezér úton.

(Kiemelt kép: A 17. ARC-kiállítás egyik plakátja. / ARC Facebook)