Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Zugló fogadja be az ARC kiállítást

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az Ötvehhatosok teréről kiebrudalt ARC kiállítás a Facebookon jelentette be, a kiállítást idén Zuglóban tartják meg.

A kiállítás megrendezéséhez idén először nem járult hozzá az állami tulajdonú Városligeti Zrt. A cég februári elutasító válaszában azt írta, a Városligetben a túl sok építkezés miatt nincs most hely a kiállítás számára.

Nem tudni, a gyakran kormánykritikus pályaműveket is bemutató kiállítás kitiltása mögött valójában politikai szándék húzódik-e, mindenesetre az, hogy az évente több ezer nézőt vonzó, 18 éve megrendezésre kerülő plakátkiállítás megrendezésre kerülhessen, normális körülmények között prioritást kellene élvezzen.

Az ARC közleményéből kiderül, hogy számos területet megpróbáltak megszerezni, de a Városligettel azonos adottságú területet nem találtak, sejtelmesen hozzáteszik, hogy a döntéshozókkal való kommunikáció „sem egyszerű manapság”.

Végül azonban sikerült helszínt találni, mint írják, a Karácsony Gergely által vezetett Zugló az „első pillanattól fogva pozitívan és együttműködően állt az ARC kiállítás ügyéhez”, ezért úgy döntöttek, a kiállítást mindenképp ott szervezik meg. A folyamat döntés-előkészítési szakaszban van, és remélik, hamarosan beszámolhatnak a végső helyszínről is.

Ha a pontos helyszín még nem is, a kiállítandó pályaművek már megvannak. Az „Unfake” hívószóra, illetve a szabadon választott kategóriában több mint ezer pályamű érkezett, ebből körülbelül 100 plakátot láthat majd a közönség szeptember 1. és 29. között.


(Kiemelt kép: ARC Facebook-oldal)