Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Zuglóban is elhasalt, továbbra sem tudni, hol lesznek kiállítva az ARC plakátjai

Ez a cikk több mint 5 éves.

Vasárnap írtunk arról, hogy az ARC abban reménykedik, Zugló önkormányzata befogadja a kiállítást, miután számos helyen visszautasították, hogy a kiállításnak helyet adjanak.

Az ARC vasárnapi közleményéből még nem derült ki, konkrétan melyik területről folynak az egyeztetések, a hvg.hu mai cikke azt írja, az Örs Vezér úton szerették volna megrendezni a kiállítást.

A szervezők mai Facebook-közleménye szerint azonban

Zugló önkormányzatának illetékes bizottsága végül mégsem támogatta a javaslatot, amelyet Karácsony Gergely polgármester terjesztett a képviselőtestület elé.


Bakos Gábor, a kiállítás egyik szervezője a hvg.hu-nak nyilatkozott, ő úgy tudja, a javaslatot arra hivatkozva szavazta le a képviselőtestület, hogy az 13 családi ház nyugalmát zavarta volna. Bakos azt mondta, szívesen alkalmazkodtak volna a lakossági igényekhez.

A szervező úgy látja, a polgármester kabinetje továbbra is támogatja a kiállítást, gondolkodnak a megoldáson, és az is szóba került, hogy a polgármester él a vétó lehetőségével. Ezt a polgármester akkor teheti meg, ha úgy találja, hogy a testületi döntés sérti a kerület érdekeit. (Zugló képviselőtestülete bonyolult hely: Karácsony Gergely polgármesternek a többséghez a 2015-ös Együtt-es, PM-es, DK-s és MSZP-s összefogás képviselőinek támogatása mellett LMP-s, jobbikos, fideszes vagy a Civil Zugló nevű helyi csoport képviselőjének támogató szavazataira is szüksége van.)

A pályaművek egyébként már beérkeztek, a zsűri ki is választotta azt a körülbelül 100-at, amit kiállítanának, ha lenne hol. A kiállítást eredetileg szeptember 1. és 29. között szerették volna megrendezni, Bakos szerint lehetséges, hogy csak később tudják.

A Városliget Zrt. még februárban közölte a szervezőkkel, hogy helyhiányra hivatkozva idén először nem adja meg az engedélyt a gyakran társadalom- és kormánykritikus műveket is bemutató kiállítás megszervezésére.

(hvg.hu / Címoldali kép: a 17. ARC-kiállítás egyik plakátja; ARC Facebook)