Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lemondott Szél Bernadett

Ez a cikk több mint 5 éves.

Két LMP-s forrásunk is megerősítette a borsod24.com információit, miszerint Szél Bernadett lemondott összes betöltött vezetői pozíciójáról, többek közt társelnöki posztjáról és szeptember 15-i hatállyal a frakcióvezetőségről is.

Lemondásának oka valószínűleg az Etikai Bizottság döntéssorozatának köszönhető, amely súlyos büntetéseket rótt a párt jelöltjeire a választások után (ilyen volt többek közt Hadházy Ákos büntetése is, aminek következtében 2 évre minden pártfunkciótól eltiltották). Szél mindezt súlyosan igazságtalannak, méltatlannak és politikailag vállalhatatlannak tartja, szerinte egy politikai közösség nem bánhat így a sajátjaival és végképp nem máltó ez a viselkedés a zöldekhez.

Annak ellenére viszont, hogy minden párttisztségéről lemondott, parlamenti mandátumát megtartja.

Úgy gondolja, az Etikai Bizottságban politikai döntés született, ami elfogadhatatlan. „Nem akarok egy olyan rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák” – mondta az LMP lemondott társelnöke.

Szél Bernadettet egyelőre nem sikerült elérnünk, de amint többet is megtudunk a lemondásával kapcsolatban, frissítjük a cikket.

Frissítés: Szél Bernadett lemondásának okairól itt lehet bővebben olvasni.

Címlapkép MTI, Koszticsák Szilárd