Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ennyi idő alatt keresik meg a fizetésedet a világ leggazdagabbjai

Ez a cikk több mint 5 éves.

Tavaly is elkészült a Forbes magazin éves listája arról, mennyit kerestek a világ leggazdagabb emberei az elmúlt évben. Erről mi is írtunk, itt. A Pénzcentrum azonban a lista és az éves személyes vagyonnövekedés alapján most azt is kiszámolta, egészen pontosan hány másodperc (!) alatt keresik meg a világ legnagyobb oligarchái azt a pénzt, amiért egy átlagos magyarnak egy éven át kell dolgoznia.

A pontos adatokhoz a honlap a legújabb kimutatások szerinti, családi kedvezmények nélküli átlagos nettó átlagkeresetet (most 226,500 forint) vette alapul, ezzel számolva éves szinten ez 2,718,000 forint. Ezzel az összeggel elosztva a világ leggazdagabb embereinek keresetét azt kapjuk, hogy azt, amit egy átlagos kereső itthon egy év alatt hazavisz,

Jeff Bezos, az Amazon főnöke, és tavaly október óta a világ leggazdagabb embere, összesen 8 másodperc alatt kereste meg 2017-ben. Az ő vagyona ugyanis 10 847 816 000 000 forinttal (39,2 milliárd USA dollár) gyarapodott tavaly.

Bernard Arnault, francia milliárdos, a luxuscikkekkel kereskedő LVMH Tower elnök-vezérigazgatójának, és Franciaország leggazdagabb emberének már 11 másodpercre van szüksége tavalyi gyarapodás esetén ehhez a művelethez.

Mark Zuckerberg, a Facebook tulajdonosa már „csak” harmadik, neki 21 másodperc kell az éves magyar átlagkereset összehordásához. Igaz, a Facebook gondjai 2018 során felszaporodtak, így az sem elképzelhetetlen, hogy ma már fél percet kell élnie-dolgoznia ehhez.

Warren Buffet amerikai tőzsdespekuláns is ott van az első ötben. 37 másodperccel, míg őt a Microsoft alapítója, Bill Gates követi, őt lépi át először az 1 percet, 18 másodperccel.

A magyar milliárdosok ezen a listán is egyre jobban állnak. Orbán Viktor legjobb barátjának, Mészáros Lőrincnek összesen 8 perc és 56 másodperc kell annak a pénznek a megkereséséhez, ami az átlagos magyarnak 1 évében kerül. Csányi Sándor, az OTP tulajdonosa 23 perc 48 másodpercet teljesített, Gattyán György webes szexoldal-milliárdosnak is pontosan ugyanennyi időre van ehhez szüksége.

Az ebből is tisztán látszik, hogy Mészáros tavalyi vagyongyarapodási arányával más könnyen előzi az évtizede gyűjtögető Csányit és Gattyánt is, és ha így folytatja, hamarosan ő lehet Magyarország, sőt a térség leggazdagabb embere is.

(Pénzcentrum.hu)