Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Józsefváros lapja nem tud a kerületi polgármester-választásról, de a fideszes jelöltet sztárolja

Ez a cikk több mint 5 éves.

Egy többedik interjúkérdés kivételével egészen egyszerűen nem ad hírt Józsefváros ingyenes lapja, a Józsefváros újság július 4-i száma arról, hogy a kerületben most vasárnap polgármester-választás lesz.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a kerületi lap előszeretettel kerüli a helyi választás és az ellenjelöltek hirdetését, emellett viszont lelkesen hirdeti Sára Botond alpolgármester, polgármester-jelölt minden szereplését, és az ő munkásságát méltató megszólalásokat.

A lap aktuális számában a 15 hírekkel foglalkozó (tehát nem keresztrejtvényt, vagy receptet stb. közlő) oldala közül 11-en szerepel Sára Botond, köztük két olyan interjúban (Kocsis Máté leköszönő polgármesterrel, illetve Tarlós István főpolgármesterrel), amelyekben kifejezetten ajánlják a jelöltet a kerületieknek.

A szerdai újság képekkel sem spórol, hogy közelebb hozza a kerületiek számára Sára Botondot:

(A képek forrása: Jozsefvaros.hu)

Ezzel szemben Győri Péter, a helyi civilek, és hat ellenzéki párt által támogatott jelölt egyetlen egyszer jelenik meg, méghozzá a Kocsis Mátéval készült interjúban, ahol erősen negatívan nyilatkozik róla a távozó polgármester,  a csúsztatásoktól sem riadva vissza („hajléktalanközponttá tenné a kerületet”, „idevonzaná a drogosokat”).

A kerületi lapot egyszer már elkaszálta a Nemzeti Választási Bizottság, akkor az országos kampányban Kocsis Máté neve a 20 oldalas lapban 25-ször szerepelt, 10-szer pedig a fényképe.