Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Megvan, ki ül be a parlamentbe Karácsony Gergely helyett

Ez a cikk több mint 5 éves.

Kocsis-Cake Olivio pártigazgató veszi át Karácsony Gergely parlamenti mandátumát a Párbeszéd frakciójában – jelentette be a párt vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke beszél a párt taggyűlése után tartott sajtótájékoztatón, mögötte Szabó Tímea, a párt társelnöke, frakcióvezetője és Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója a budapesti Benczúr Hotelben 2018. május 27-én. MTI Fotó: Mónus Márton

Kocsis-Cake Olivio azt mondta, nagy örömmel készül a parlamenti munkára, és nagy erővel szeretné megvalósítani a Párbeszéd innovatív javaslatait. Hozzátette: az országgyűlési frakcióban esélyegyenlőséggel, szociális kérdésekkel, uniós témákkal és nemzetpolitikával is szívesen foglalkozik majd.

„A Párbeszéd szerintem a kovásza lehet annak, hogy a következő időben összehozzunk olyan ellenzéki együttműködést, amely alkalmas arra, hogy 2022-ben leváltsuk a kormányt, én ebben szeretnék dolgozni”

– mondta.

Karácsony Gergely az országgyűlési választásokat követő héten jelentette be, hogy nem veszi fel mandátumát. A volt miniszterelnök-jelölt akkor arra hivatkozott, hogy 14. kerületi polgármesteri munkája jobban inspirálja, mint a parlamenti képviselőség, ezért döntött így.

Ismeretes, hogy az elmúlt hetekben rövid ideig veszélyben forgott a Párbeszéd parlamenti frakciója is, miután a Liberálisok képviselője, Bősz Anett a kilépés mellett döntött, a független Mellár Tamás azonban úgy határozott, beül a helyére, hogy megmaradjon a frakció.

A vasárnapi sajtótájékoztatót a párt taggyűlése után tartották, amelyen a mandátum átadása mellett további napirendi pont volt az idei országgyűlési választások tapasztalatairól és a további teendőkről tartott stratégiai vita.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: a parlamenti frakció is a szociális demokrácia megteremtésén dolgozik majd, és meg szeretnék mutatni, hogy van olyan baloldali alternatíva a politikai palettán, amelyik képes az embereket az „elnyomásból” kihozni. Úgy fogalmazott: „nem a széthúzásban vagyunk érdekeltek, nem a kirekesztésben, nem a gyűlöletkeltésben, hanem a szolidaritásban, az összetartásban, a közös munkában és az együttműködésben.”

(MTI)