Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsony Gergely is visszaadja a parlamenti mandátumát

Ez a cikk több mint 6 éves.

Nem veszi fel országgyűlési képviselői mandátumát Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd pártszövetség listavezetője. A volt miniszterelnök-jelölt hozzátette, a mandátumot ugyan átveszi, de gyorsan át is fogja adni valaki másnak a pártlistáról, a képviselőtestület megalakulása előtt.

Karácsony a hírt a Kálmán Olga vezette Egyenesen című műsorban jelentette be tegnap este a Hír Televízión. Itt a politikus hozzátette, jelenlegi, 14. kerületi polgármesteri munkája jobban inspirálja, mint a parlamenti képviselőség, ezért döntött így.

Én az egész kampányban mindig elmondtam, hogy Zugló polgármestere vagyok, ez nagyon szép feladat, közel vagyok az emberekhez, és csinálom azt, amiben hiszek, kicsiben, és akkor leszek parlamenti képviselő, ha megnyerjük a választást, és miniszterelnök leszek.

-emlékeztetett a Párbeszéd politikusa.

Karácsony Gergely Botka László lemondása után, 2017 decemberében vállalta el, hogy pártszövetségben az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje lesz a 2018-as választásokon. A kampány során a „szociális demokrácia programját” hirdette meg. A választás hivatalos, előzetes adatai szerint a pártszövetség 10,5%-os mandátumarányt szerzett 12,48%-os listás eredménnyel, és összesen 20 képviselőt küldhet a patkóba.

(Hír TV // Címoldali kép: Mérce)