Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Mellár Tamás feltámasztja a Párbeszéd-frakciót, beül Bősz Anett helyére

Ez a cikk több mint 5 éves.

Nem nézheti tétlenül, hogy az ellenzék egyetlen összefogási kísérlete is meghiúsuljon, ezért belép a Párbeszéd párt parlamenti frakciójába Mellár Tamás – adta hírül Facebook-oldalán a pécsi professzor, aki független képviselőként jutott be az Országgyűlésbe, és eddig egyik frakciónak sem volt tagja.

Mint ismert, a Párbeszéd frakciója Bősz Anett, a Liberálisok párt képviselőjének kilépésével került veszélybe pénteken. Mellár Tamás neve rögtön felmerült, mint lehetséges beugróé, a professzor azonban nem döntött rögtön a kérdésben, hétfőre ígért választ. Mellár pénteken azt nyilatkozta, Karácsony Gergely telefonon kérte meg, hogy csatlakozzon a képviselőcsoporthoz.

Zugló polgármestere azóta már üdvözölte is közösségi oldalán Mellár csatlakozását pártja frakciójához:

A Baranya 1. számú választókerületében győztes egyetemi tanár arról ír posztjában, Karácsony Gergely Párbeszéd-elnök politikai nézeteivel alapvetően egyetért, a választási kampányban ezért vállalt szerepet Karácsony miniszterelnök-jelöltségét segítő tanácsadó testületben és az általa összeállított árnyékkormányban.

Mellár azt is hozzáteszi, hogy a Párbeszéd-frakcióba való belépésével nem veszíti el a függetlenségét, mert egy olyan szerződést kötött a frakció vezetésével, ami szerint nem vonatkozik rá a frakciófegyelem, tehát továbbra is a saját meggyőződése és lelkiismerete szerint szavazhat, a hozzászólásaiban és a bizottsági munkában is szabad kezet kap, a saját megítélése szerint járhat el, illetve nem lesz semmilyen pártnak sem a tagja.

Mellár végül arról is ír, hogy bár támadhatják a belépés miatt, szerinte „most sokkal fontosabb az ellenzék perspektivikus együttműködésének az előmozdítása”, mint a saját rövid távú érdeke

(Címoldali kép forrása: Mellár Tamás Facebook-oldala)