Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Pócs János szerint érthető, hogy a jászságiak nem akarnak „migránsokat” befogadni, mivel a cigányokat se akarták

Ez a cikk több mint 6 éves.

A magyarországi cigányokat „migránsokkal” párhuzamba állító fideszes politikusok sora nem állt meg Lázár Jánosnál és Orbán Viktornál. Pócs János, aki nem is olyan régen azzal vált hírhedtté, hogy „Ő volt a Soros” felirattal perzselt disznóról posztolt képet a Facebookra, majd pár hónappal később Jézusról állította, hogy jász volt, „mert jászolban született”, kampányzáróján csatlakozott Lázárhoz a cigányokról vallott nézeteiben.

A Hír TV riportja szerint a cigányokra hivatkozva támasztotta alá Pócs azt a véleményét, hogy nem lehet elítélni a jászságiakat azért, hogy nem akarnak bevándorlókkal együtt élni. „Emlékezzünk rá, hogy itt Jászságban milyen uszítást szokott kelteni az ellenzék azzal, hogy hamis hazug hírrel, hogy nemkívánatos romák települnek a Jászságba Ózdról, Miskolcról, a Neszürből.

Kérem, emlékezzünk arra is, hogy egyébként el nem ítélhető módon ez ellen milyen szinten tiltakoznak a Jászság lakói. És akkor ne tiltakozzunk a terrorveszélyt hozó migránsokkal szemben?” – kérdezte Pócs.

Orbán Viktor nemrég ugyanerre a kirekesztő párhuzamra talált rá egy Miskolcon adott interjúban, szerinte „volt itt, amikor ebbe a városba a városon kívülről tömegesen bevándoroltak. Látták, mi lett belőle. A miskolci emberek pontosan tapasztalták már, mi van akkor… pedig azok az emberek, akik ide bejöttek, ők Magyarország területéről jöttek Miskolcra. Most képzeljék el, mikor az országhatáron kívül érkeznek kultúrájukban, szokásukban, életfelfogásukban tőlünk teljesen különböző emberek.”

Őt követte Lázár, aki meg úgy gondolja, hogy azért biztos, hogy a menekülteket nem lehet integrálni, mert a cigányokkal már 600 éve élünk együtt, de „őket se tudtuk integrálni”. Lázár kijelentéseit nagy felháborodás követte: Setét Jenő civil jogvédő először videót rakott ki a Facebookra, amelyben kijelentette, hogy Lázár ezzel 800 ezer cigány embert sértett meg, majd demonstrációt szervezett a Miniszterelnöki Hivatal elé.

A demonstrációról készült élő közvetítésünk itt megtekinthető:

Roma jogvédők tiltakoznak Lázár János szavai ellen melyek szerint a romák "nem integrálhatóak." Élőben a Mércén!

Posted by Mérce on Thursday, 29 March 2018