Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Közös Ország Mozgalom teleplakátolta a csepeli Fidesz irodát

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Közös Ország Mozgalom (KOM) tegnap tartotta soron következő vitafórumát, ezúttal Csepelen (ahol egyébként a személyes meghívó ellenére sem jelent meg Németh Szilárd). Gulyás Márton még a vita kezdete előtt felhívta a figyelmet két, az elmúlt napokban történt szégyenletes esetre.

Orbán Viktor néhány napja egy Miskolcon egy interjúban a következőket mondta:

„Volt itt, amikor ebbe a városba a városon kívülről tömegesen bevándoroltak. Látták, mi lett belőle. A miskolci emberek pontosan tapasztalták már, mi van akkor… pedig azok az emberek, akik ide bejöttek, ők Magyarország területéről jöttek Miskolcra. Most képzeljék el, mikor az országhatáron kívül érkeznek kultúrájukban, szokásukban, életfelfogásukban tőlünk teljesen különböző emberek.”

Hamar összeáll a kép: az elhangzott mondatok a Miskolcon élő cigányokra vonatkoztak, akiket a miniszterelnök a kormány legfőbb ellenségeivel, a menekültekkel azonosított. Ha sorra vesszük, mi minden hangzott már el ebben az országban a kormánypárti politikusok szájából a menekültekkel kapcsolatban, kijelenthetjük, hogy ha Orbán Viktor valakit hozzájuk hasonlít, az durván sértő. Gulyás szerint

„a múlt héten Orbán Viktor egészen méltatlan és példátlan módon magyar roma polgártársainkba páros lábbal belegázolt”.

Ha ez nem lett volna elég, tegnap Lázár János közzétett egy videót a Facebook-oldalán, amit a Facebook a tartalma miatt azóta letiltott. Drámai zene festi alá mondandóját, aminek lényege, hogy Bécset elfoglalták a muszlim bevándorlók, kiszorítva ezzel a fehér keresztényeket. Koszosabbak az utcák, szegényebb a környezet, az a kevés bécsi pedig, aki még ott lakik, gyorsan elmesélte személyesen Lázárnak (persze ez nincs videóra véve), hogy mekkora félelemben élnek. Természetesen csak a Fidesz képes megvédeni ettől a sorstól Budapestet, mert az ellenzék ránk szabadítaná a bevándorlókat.

Ez volt tehát a másik szörnyen dühítő eset, amit Gulyás kiemelt. Ő így fogalmazott:

„a tegnapi nap folyamán pedig minden jóérzésű magyar polgárnak azért kellett szégyenkeznie, hogy már megint mit művel  a kancelláriaminiszterünk”.

Emiatt Gulyásék tiltakozásképpen a fórum után menetet szerveztek, aminek a célpontja a csepeli Fidesz-KDNP iroda volt. Világossá akarták tenni, „hogy nem magyar roma polgártársaink jelentenek tehertételt a magyar nemzet számára, hanem Orbán Viktor”. Illetve azt, hogy „Lázár János kizárólag a saját sötétségéről tett tanúbizonyságot tegnapi látogatásán Bécsben, és nem a magyar népet képviselte, ez nem a magyar nép véleményét tükrözi”.

A vonulók közösen mondták el a következő szöveget:

„Azért vagyunk ma itt, mert elfogadhatatlannak tartjuk, mert tűrhetetlennek tartjuk, hogy Magyarország miniszterelnöke a legmagasabb állami rangra emelte magyar polgártársak között az etnikai megkülönböztetést. Ez elfogadhatatlan! Mi, romák és nem romák együtt, közösen kívánunk élni ebben az országban. Ehhez olyan vezetőkre van szükségünk, akik békét, együttműködést és jólétet hoznak. Akik nem a gyűlölködést szítják, hanem végre a szolidaritást szolgálják. Azért vagyunk ma itt, mert szégyenkezünk Lázár János miatt, aki egészen Ausztriáig ment, hogy lejárassa a hazáját. Hogy rossz hírünket keltse a világban. Hogy azt hihesssék az európai nemzetek, hogy a magyarok gyűlölködők. Innen is üzenjük Ausztria polgárainak, Bécs polgárainak, hogy mi is szégyenletesnek tartjuk Lázár János szavait. És egy sokszínű Magyarországért küzdünk, ahol nemre, bőrszínre, osztályhelyzetre vagy bármilyen különbségre való tekintet nélkül, méltóságban élhetünk.”

Ezután a résztvevők a megbeszélt módon teleplakátolták a Fidesz-KDNP iroda ablakait a KOM transzparenseivel.

Az akció közben még Jurák Kata, a Pesti Srácok újságírója is felbukkant, aki értekezésbe kezdett Gulyással a családok kilakoltatásáról. Egészen szürreális fordulatot vett a beszélgetés, amikor egy közös pontot találtak: a család szent. Minden véleménykülönbségük ellenére egyetértettek abban, hogy magyar családokat nem szabadna kilakoltatni elhelyezés nélkül.

A teljes menet és plakátolás: