Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Márciusban csökkenti a kormány a téli rezsinket

Ez a cikk több mint 6 éves.

Orbán Viktor Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amelyben bejelenti, a kormány a mai napon két fontos döntést is hozott.

Az elmúlt napok extrém hideg időjárása miatt megnőtt a családok gázfogyasztása, ezért az egyik bejelntés az, hogy

a kormány minden háztartás gázszámlájából jóváír 12 ezer forintot, ez az úgynevezett téli rezsicsökkentés.

A távfűtéseseknek Kósa Lajos intézi az önkormnyzatoknál a jóváírást, a füzifát vagy szenet használók esetében pedig Pintér Sándor vezetésével megnövelik a szociális pénzügyi keretet 1 milliárd forinttal.

A miniszterelnök azt is elárulta, megkereste a kormányt az Idősügyi Tanács, akik szerint a gazdaság 4 százalékos növekedésének és a jó gazdasági eredményeknek köszönhetően most már

harmadik alkalommal fognak a nyugdíjasoknak 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt küldeni,

ugyanis meggyőződésük, hogy a  gazdaság teljesítményéből a nyugdíjasoknak is részesülniük kell.

Kár, hogy a kormány március 7-én döntött úgy, hogy téli rezsit csökkent, miután a Magyar Szociális Fórum adatai szerint február közepéig 149-en fagytak halálra, az áldozatok csaknem fele a saját fűtetlen lakásában.

Iszonyatos álszentség ezek után a családok és nyugdíjasok megsegítőiként tetszelegni, amikor már jóval a fagyos időjárás előtt komoly intézkedésekre lett volna szükség.

Arról pedig már szintén írtunk, mennyire hatékonytalan az Erzsébet-utalványok kézbesítése.

Idén 362 millió forintnyi karácsonyi Erzsébet-utalványt nem vettek át,

nem is beszélve arról a 33 ezer külföldön élő, magyar ellátásra jogosult nyugdíjasról, akiknek szintén kipostázzák külföldre az utalványokat, de levásárolni persze nem tudják.

Egyébként ma tartotta első ülését a Parlamentben az az ellenzéki bizottság is, ahol az Elios-ügyben érintett városok polgármestereit hallgatták meg. A meghívottak között volt többek közt Tiborcz István, Lázár János és Orbán Viktor is, utóbbi kettő valószínűleg az imént említett rendkívül fontos döntéshozatalok miatt nem tudott részt venni a meghallgatáson.