Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Botka plakátokon vágott vissza a szegedi fideszeseknek

Ez a cikk több mint 6 éves.

Nem is olyan rég aláírásgyűjtésbe kezdtek a szegedi fideszesek, mert – mint állították – Botka László migránsokat akar letelepíteni a városban. Ráadásul nem is akárhol: a szociális bérlakásokat nézte ki a polgármester erre a célra.

A városvezetés így kíván kellemes ünnepeket a szegedieknek:

A kihelyezett citylight-plakátokon olyan nehéz sorsú családok gyerekei kívánnak boldog karácsonyt a városlakóknak, akik a helyi önkormányzat bérlakás pályázatán keresztül jutottak szociális bérlakáshoz.

A szegedi önkormányzat összesen 500 lerobbant ingatlant újít fel és ad bérbe a piaci ár harmadáért rászoruló, 5 éve Szegeden élő családoknak, közülük 50-en már idén decemberben otthonra találtak.

De ha már itt tartunk, talán érdemes egy kicsit elmélázni a Fidesz és a szociális bérlakások viszonyán is: ahogy korábban már megírtuk, az Orbán-kormány nem túl nagy barátja a rászorulók lakhatási problémáinak, az önkormányzati ingatlanok egy része Budapesten például gyanús körülmények között inkább haveri alapon van szétosztva, a lepusztuló épületek ajtaját előbb betonozzák be, mint hogy felújítanák őket, a támogatási rendszer pedig a szegénységben élők helyett a módosabbak lakhatáshoz jutását segíti – mikor pedig mégis szociális program indul… Hát, abba talán jobb lett volna bele se vágni. Innen nézve különösen „szép” teljesítmény, hogy a szegedi Fidesz-tagozat azért akart aláírásokat gyűjteni, hogy a szociális bérlakások ne vélt migránsok kezébe kerüljenek.

Azt azért hadd tegyük hozzá: bár valóban rendkívül fontos és előre mutató a szegedi példa, vagyis az önkormányzati ingatlanok felújítása és bérbeadása rászorulóknak, de azzal se lenne semmi baj (sőt!) ha egy önkormányzat szembeszállva a kormány gyűlöletpropagandájával megmutatná, hogy a menekültek segítése is előre mutató példa tud lenni, pláne manapság.