Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem a szexelő nők, hanem a fröcsögve kurvázók jelentik az erkölcsi romlást

Ez a cikk több mint 7 éves.

Az elmúlt hetek Balaton Soundhoz kapcsolódó cikk- és kommentvihara alapján úgy tűnik, az ország a menekültek elleni gyűlölködést egy jó kis nők elleni gyűlölködéssel „piheni ki”, amelynek elsődleges célpontjai a tizenéves fesztiválozó lányok, továbbá a nők, akik bikinit hordanak, és a nők, akik fesztiválokon szexelnek.

24_hu.jpg

Fotó:24.hu

Én még abban a hitben nőttem fel, hogy a hatvanas évek óta ezek a dolgok nagyjából már átmentek a társadalomban, például nem kurvázik kórusban az internet népe random bikiniben pózoló nőkre, akik valószínűleg azt gondolták, készül róluk egy jó kép a soundos nyaralás közben, és nem pedig a nők tömeges elkurvulásának lesznek örök szimbólumai. Közben érdemes lenne pár képet megnézni Woodstockról vagy más, a szexuális forradalom idején szervezett fesztiválokról a kommentelőknek, mert azokhoz képest a Balaton Sound egy visszafogott fürdőruhakatalógus.

Csakhogy nyilván nem arról van szó, hogy tényleg bármiféle erkölcsi romlás következett volna be 2016 júliusában, aminek következtében minden, főleg tizenéves lány párezer forintért szexelne gazdag férfiakkal. Arról van szó, hogy a nők kurvázásával pont olyan zsigeri gyűlöletreakciót lehet kiváltani, mint az agresszív menekülteket ábrázoló kamuképekkel. Nem az számít, hogy a fele sem igaz, hogy kamuoldalak kamuírói jegyeznek le kamubeszélgetéseket, amiknek már a szóhasználatából ordít, hogy egy elég rosszul megkomponált, nőgyűlölő butaság az egész, mert nincs olyan ember, aki úgy kommunikálna, ahogy ezek a cikkek sejtetik.

Nem ez a lényeg, hanem az, hogy az emberek imádják a kurvázást, és főleg akkor imádják, ha egy kulturálisan egyébként is lenézett fesztiválhoz tudják azt kötni. Az erkölcsi romláson álmegbotránkozó emberek, akik másokat aláznak, miközben kéjes örömmel merülnek el a cikkekben és fotókban arról, hogy az általuk csak pórnépnek titulált fesztiválközönség hogyan, kivel és mikor szexel. Akik egy olyan drága fesztiválon szörnyülködhetnek, ahova szerintük csak gazdag, de buta gyúrós csávók járnak bulizni buta zenére, akik bunkók a nőkkel, de ezek a nők ezt szeretik. Nyilván ki ne imádná, ha nála négyszer nagyobb férfiak zaklatnák az utcán, és mivel nem mernek nekik visszaszólni, ezért meg is van a konklúzió, hogy ez mennyire menő, hogy ilyen vicces fiúk vannak a világon (igen, még az Index.hu is ezt üzeni). A Balaton Sound férfi közönségét ugyanúgy lenézzük, és mintha valami modern emberi állatkertté változott volna a média a Sound idejére, őket is valami fura emberi fajként mutogatják, amin aztán a decens és disztingvált középosztály jókat szörnyülködhet.

De ez a szörnyülködés semmi ahhoz képest, amit a fesztiválozó nők kapnak. Ilyenkor még az egyébként a nők elleni erőszakot legalább valamilyen szinten felismerő és elítélő emberek is bátran hirdetik – elsősorban tizenéves lányokkal szemben persze – hogy a nők, akik fesztiválokon szexelnek, vagy a laptop előtt ülve el lehet róluk képzelni, hogy szexelnek, azok kurvák. Mert biztos nem arról van szó, hogy van egy ilyen dolog, a szex, amit az emberek bizony csinálnak, és hát mindig is csináltak, és igen, a nők is szexelnek, meg a férfiak is, és igen, elég sokszor nem azért, mert a másik a herceg(nő) fehér lovon, hanem mert ehhez van kedvük. Ez nem az erkölcsi romlásról szól, hanem arról, hogy az ember se több, se kevesebb nem lesz attól, ha azt csinálja, amihez kedve van, még akkor sem, ha éppen szexelni van kedve. Nem a Balaton Sound képviseli az erkölcsi romlást, hanem a fröcsögve kurvázó „értelmiségi” középosztály, aki ott tart, hogy a nő addig ér valamit, amíg nem a saját vágyai alapján szexel, hanem úgy, ahogy mások megengedik neki.

Na jó, ha házas vagy komoly kapcsolatban van, akkor esetleg szexelhet, de nyilván akkor is rá lehet fogni, hogy biztosan csak a pénz miatt van a partnerével. A nők csak a szexualitás tárgyai, ők nem dönthetnek szabadon, és ők nem vágyhatnak a szexre, csak a pénzre. Tehát a nők már csak olyanok, hogy ha szexelnek, akkor csakis pénz lehet a háttérben, azaz egy férfi vágya és hatalma. A kurvázóktól tehát egyetlen nő sincs biztonságban. Mindenki potenciális ribanc, ezért a nők zsigeri reakciója, hogy ők is elkezdenek kurvázni. Másokat. Oravecz Nóra is egy jó kis kurvázós blogposzttal lett valaki, hiszen jó sok buksisimit ér az emberektől az, ha egy nő azt bizonygatja, hogy a többiek, azok igen, mind kurvák, de én nem. Különösen, ha fiatal nőkről van szó, akiket kényelmesen lehet támadni, hiszen úgy sincsen még elég önbizalmuk, nem elég öntudatosak ahhoz, hogy megvédjék magukat.

Inkább elhiszik, hogy a világ ilyen. Elvárjuk, hogy egy nő felvegye a bikinit, jól nézzen ki benne, elhitetjük vele, hogy egy nő elsősorban akkor értékes, ha jól néz ki, és tetszik a férfiaknak. Legyen a vágy tárgya, de semmiképpen ne mutassa ki, hogy ő is vágyik a szexre, mert akkor kurva. Főleg ne higgye azt, hogy az ő vágya, az ő döntése, az ő szabadsága is számít – hiszen arról, hogy lesz-e szex, és milyen lesz, úgyis a férfi dönt. Arról pedig, hogy a szexet hogyan értékeli a társadalom, a jobbára férfiak uralta és férfiak szerkesztette, nyilvánvalóan a férfiak vágyait és normáit sugárzó média.

De közben azért nevessen a szexista poénokon, hallgassa végig, hogy melyik nő mennyit ér a külseje alapján, hogy a csávók kit dugnának meg, mert akkor jófej. Mosolyogjon, ha beszólnak, leszólják, mert ha nem teszi, akkor nem jófej. Legyen jófej, menjen bele a piálásba, fogadja el a piát, a drogot, de ha utána rosszul lesz, elájul, esetleg még meg is erőszakolják, akkor egyrészt az ő hibája, másrészt kurva. Nem számít, hogy tizenéves, és éppen csak azt gondolta, hogy egy buliba kiöltözni, csávóktól pozitív visszajelzéseket kapni és velük piálni a szórakozás és a szabadság egyik legjobb kombinációja. És az sem számít, hogy az egész társadalom azt közvetíti a nők felé nulla éves koruktól, hogy ez a legjobb, ami velük megtörténhet.

A társadalom, amelyik a kezdetektől azt érleli a nőkben, hogy annyit érnek, amennyire kívánatosak, de ez az értékük egyből meg is szűnik, ha szexelnek. A társadalom, amelyikben oké kihasználni fiatal nőket pár ezer forintért (már ha egyáltalán ilyen tényleg volt a Soundon), oké a társadalom több mint felét lekurvázni, oké nőket zaklatni az utcán, de nem oké, ha nők szexelnek. A társadalom, amelyik elvárja, hogy a nők szexuális tárgyak legyenek, aztán, amikor ezt a szerepüket betöltötték, magukra hagyja őket. Mint két ájult tizenéves lányt egy öltözőben, vagy egy ájult nőt a kocsik között, a belváros közepén. 

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.