Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Zalaegerszeg fideszes képviselője szerint a sajtószabadság az, amikor a tulajdonos akarata érvényesül

Ez a cikk több mint 1 éves.

Zalaegerszeg

„Ma, 2023-ban elmondható, hogy a sajtószabadság azt jelenti számunkra, hogy akinek a tulajdonában van a sajtó, annak az értékeit közvetíti”

– árulta el Vigh László, Zala vármegye egyes körzetének fideszes országgyűlési képviselője. A felvételt Tompos Márton, a Momentum politikusa töltötte fel Facebook-oldalára.

A  kormánypárti politikus ráadásul egy sajtószabadság napja alkalmából rendezett sajtóreggelin ismertette szokatlan nyíltsággal a kormánypártok médiapolitikáját.

A képviselő egyébként láthatóan büszke véleményére, tekintve hogy eredetileg önmaga osztotta meg a videót „gondolatok a magyar sajtó napja alkalmából” címmel, amiből a „szabad” kifejezést jó érzékkel kihagyta.

A sajtószabadság napja alkalmából rendezett sajtóreggelin a Zala vármegyei sajtó képviselőit köszöntötték. A zalaegerszegi ZegTV beszámolója szerint a helyi notabilitások gondolatainak megismerése után a rendezvény szakmai beszélgetésekkel, egyeztetésekkel és reggelivel zárult.

A sajtószabadság egyik fontos ismérve egyébként, hogy a sajtó nem a tulajdonos gondolatait osztja meg közönségével. Ezzel szemben a sajtó munkatársai szabadon végezhetik munkájukat a hiteles, pontos és a hatalmasok befolyásától mentes tájékoztatás érdekében.

Címlapkép: MTI/Varga György