Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Egy új generáció ébredt politikai öntudatra”

Ez a cikk több mint 1 éves.

Pirint Gergő és Strbka Anna, az Egyesült Diákfront tagjai elmondták, az ősszel sok tízezer embert sikerült megmozgatniuk: „voltunk hangosak, csendesek, mérgesek, komolyak, szolidarítottunk, ülősztrájkoltunk […] ellenálltunk”.

„Ebben az évben egy új generáció ébredt politikai öntudatra” – hangsúlyozták.

Strbka Anna szerint hatalmas energia, tenniakarás és remény van bennük, amit a kormányzat megpróbál letörni, de mint fogalmazott, „mi ebben nőttünk fel, megszoktuk, nem lehet minket elijeszteni”.

Pirint Gergő és Strbka Anna a Szabadságmenet színpadán. Fotó: Dián Ákos

Pirint Gergő szerint az elnyomás arca ugyan változott az elmúlt 175 évben, de ma is létezik, csupán hibrid rendszerben, különböző területeket leuralva.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy míg a Fidesz arról beszél, hogy megvédik a családokat és a nemzetet, valójában mesterséges törésvonalakat teremtenek, és egyre többeket zárnak ki a magyarság definíciójából, lezüllesztik az oktatást, és növelik a társadalmi egyenlőtlenségeket.

„A rendszer nem megvédett minket, hanem védtelenül cserbenhagyott” – fogalmaztak.

Eközben viszont azt sem tudják, hogyan kell fellépni egy ilyen rendszer ellen. Szerintük akiknek ellenpólust kellene képezniük, egymást marcangolják, hiteltelenné váltak. „Nem csoda, hogy a korosztályom kiábrándult a magyar politikából. De megígérem, már csak idő kérdése, és rátalálunk erre az útra mi magunk” – mondták zárásként.

Címlapkép: Dián Ákos