Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Egy társadalom minőségének fokmérője, hogy hogyan viszonyul az elesettekhez”

Ez a cikk több mint 1 éves.

Budapest Szilágyi Kitty óvodapedagógus és Köves Ferenc szakszervezeti vezető léptek a színpadra, miután a szervezők videón lejátszották a nemrégiben elhunyt Tamás Gáspár Miklós gondolatait a szegénységről.

Szilágyi budaörsi óvodapedagógusként kifejtette, hogy mikor a pedagógusok elkezdtek felszólalni, még diák volt, és bízott abban, hogy javulni fog a hivatás megbecsülése, és nem szerette volna elképzelni hogy lesz rosszabb is – de tévedett.

Emlékeztetett a sztrájkokra, kirúgásokra, és az érdemi párbeszédnek nem nevezhető eligazításra.

Valamint arra, hogy a státusztörvény minden eddiginél rosszabb helyzetet teremt nemcsak a pedagógusoknak, de az egész országnak – egyszersmind a szakszervezetbe való belépésre buzdította hallgatóságát.

Szilágyi felszólította a közönséget, ne hagyják, hogy megalázza őket a rendszer, valamint elmondta, hogy közösen kell egy olyan utat választanunk, amely egy élhetőbb ország felé viszi a társadalmat.

Szilágyi Kitty a Szabadságmenet színpadán. Fotó: Dián Ákos

Köves emlékeztetett, hogy nemcsak az oktatásért, de a szociális szféráért is Pintér „Rendőrminiszter” Sándor felel.

Azt is közölte, hogy 1848-ban ezt a kormányt elüldözték volna.

Kifejtette, hogy csak akkor lehet változást elérni, ha mindenki szolidaritást vállal az üldözöttekkel és az elnyomottakkal. Elmondta, hogy egy társadalom minőségének fokmérője, hogy hogyan viszonyul az elesettekhez – a kormány pedig ebből a szempontból megbukott.

Címlapkép: Dián Ákos