Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Diákok: hogyan tanuljak egy olyan országban, ahol nem tudom, holnap mennyibe kerül a kenyér, vagy hogy megélek-e a fizetésemből?

Ez a cikk több mint 1 éves.

Hősök tere Az ADOM Diákmozgalom két tagja az oktatás helyzetéről beszélt a Szabadságmenet indulása előtt a Hősök terén. Bozai Ákos felidézte, hogy Pintér Sándor decemberben azt mondta a tanároknak, hogy a hazaszeretetre neveléssel lehet megakadályozni, hogy a fiatalok külföldre menjenek.

Schermann Fruzsina és Bozai Ákos (ADOM) beszéde a Szabadságmenet civil tüntetésen. Fotó: Dián Ákos

„Mégis hogyan tanuljak egy olyan országban, amelynek egyetemeit kizárták az Erasmusból, ahol nem tudom, holnap mennyibe kerül a kenyér, vagy hogy tanárként megélek-e a fizetésemből?” – válaszolt erre Schermann Fruzsina.

„A tanár nem bűnbak!” – skandálták ezután.

Hozzátették: nem a pedagógusok, hanem többek között a közoktatás lezüllesztésében felelős Maruzsa Zoltán államtitkár, az oktatást rendvédelmi eszközökkel irányítani kívánó Pintér Sándor miniszter, és azok miatt hagyja el egyre több fiatal az országot, akik próbálják különbözőképpen megosztani a magyar társadalmat.

„Ez a nap nem róluk, hanem rólunk szól!” – mondták, hozzátéve, hogy bármilyen színű is a bőrünk, bárkit is szeretünk, lehetünk civilek vagy első tüntetők, kerekesszékesek vagy vakok, baloldaliak vagy jobboldaliak, „mi mind magyarok vagyunk”.

Címlapkép: Dián Ákos