Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az LMP az akkugyárak elleni küzdelemre utalt ünnepi köszöntőjében

Ez a cikk több mint 1 éves.

Budapest Ezt pedig 200 éven keresztül kellett védenünk. Ungár Péter, a Lehet Más a Politika társelnöke szerint az akkori emancipatórikus elvek fektetik le annak a politikának az alapjait, amiért most is küzdeni kell. A párt videója az alább nézhető vissza.

A párt zöld szabadságharcra szólít fel ennek jegyében.

Büszkék vagyunk az előttünk járó hősökre”

– jelentette ki a videóban Schmuck Erzsébet, a párt másik társelnöke, hozzátéve: egy országnak újra és újra meg kell harcolnia a függetlenségéért, a szabadságáért és a jövőjéért.

„Mi azt mondjuk, hogy a gazdasági gyarmatosítással szemben igenis küzdeni kell” – hangsúlyozta, hozzátéve: a tőke nem előzheti meg az embert, a politikai haszonszerzés a jövő generációk érdekeit, és a természeti értékek nem áldozhatók fel a kapzsiság oltárán.

A legfontosabb üzenetüknek azonban azt nevezte: „a jövőnkről nem lehet a fejünk felett dönteni”. Úgy fogalmazott, beleszólást kell követelni a jövőnket meghatározó kérdésekbe, mert leginkább azzal lehet tisztelegni a forradalom hősei előtt, ha használjuk az általuk megalapozott vívmányokat – utalva alig burkoltan a Magyarországon egyre csak gyarapodó akkumulátorgyárakra, valamint a párt népszavazási kezdeményezésére.

A debreceni akkugyár ellen egyébként ma is tüntettek mikepércsiek.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán