Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Már tegnap elkezdődtek az élőláncok országszerte, és holnap is folytatódik a kiállás

Ez a cikk több mint 1 éves.

Balatonfüreden, Békésccsabán, Dél-Budán, Szigetszentmiklóson és Budaörsön már a tegnapi nap folyamán utcára vonultak a pedagógusok, volt olyan helyszín is, ahol fáklyával tiltakoztak.

Fotó: Legyünk sokan Orosháza oktatásáért Facebook-oldalaA Békéscsabai Tankerület pedagógusai Orosházán gyűltek össze  a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium között élőláncot alkotva. A Legyünk sokan Orosháza oktatásáért Facebook-oldal közleménye szerint közel ötszázan álltak ki az oktatásért szerdán. A rendezvény a Mi vagyunk a grund közös eléneklésével és a Civil Közoktatási Platform 9 pontjának pedagógusok általi felolvasásával ért véget.

Dél-Budai óvoda előtti élőlánc, Főtó: Kiss Márk Barnabás

A Dél-Budai Tankerület pedagógusai a Rózsakerti Óvoda épülete előtt tartottak élőláncot.  Az óvoda nem vesz részt a csütörtöki sztrájkban, mert a létszámhiány miatt az óvodapedagógusok nem tudnák biztosítani a minimális ellátást, írták a szervezők. Ezért döntöttek úgy, hogy a szerdai eseménnyel fejezik ki szolidaritásukat.

A Budaörsi tankerület fáklyásmenettel tiltakozott tegnap este a Szabadság úton , amin a felszólalók szerint több mint ezren vettek részt. A menet az önkormányzat épülete előtt indult és a Templom térnél ért véget, ahol beszédek hangzottak el,  majd elénekelték a Grundot. A fáklyásmenetben résztvevő Budaörsiek a mai élőlánchoz is csatlakoztak.

Holnap is folytatódnak a megmozdulások, reggel Kecskeméten, délután pedig Szombathelyen tüntetnek tanárok és diákok az oktatás jövőjéért. A Pedagóguszok Demokratikus Szakszervezete Facebook oldalán gyűjtötte össze az oktatással kapcsolatos demonstrációkat.