Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Mi, hol, mikor várható a nap folyamán?

Ez a cikk több mint 1 éves.

Csütörtökön egy hónapon belül harmadszor tartanak összehangolt, országos sztrájkot a pedagógusok, illetve szervezenek figyelemfelkeltő, szolidaritási akciókat diákok és civilek.

Igyekeztünk összegyűjteni, mi minden várható október 27-én. 

A demonstrációk, sztrájkok és polgári engedetlenségi akciók szervezői 7:30-kor sajtótájékoztatót tartanak a Margit híd budai hídfőjénél, amelyet élőben közvetítünk majd. 

Reggel a legnagyobb attrakció egyértelműen a Diákok a Tanárokért csoport jóvoltából immáron másodszor megvalósuló, ezúttal a pesti Nagykörúton és az abból eredő budai útszakaszokon gyűrűző, óriási, több mint 15 kilométeres élőlánc lesz, amely az előzetes tervek szerint 7:45 és 8:45 között tart majd. 

A belvárost érintő élőlánchoz hasonló, kisebb közterületi akciók lesznek még délelőtt a fővárosban IX. kerületben, Csepelen és a 17 .kerületben is. 

Vidéki élőláncok is lesznek délelőtt: Veresegyházon, Diósdon, Balmazújvárosban, Kiskőrösön, Székesfehérváron

Kecskeméten és Szentendrén civil kiállást terveznek 8 órakor.

9 órára a Közép-Budai tankerület Fő utcai épülete elé szerveződik demonstráció

10 órakor a VIII. kerületi Fazekas Mihály Gimnázium tanárainak egy csapata elmegy a a Damjanich utcai Belső-Pesti Tankerület épületéhez, hogy az eddigi gyakorlattal szemben ne ők kapjanak, hanem  ők adjanak át figyelmeztető levelet a tankerület vezetőjéhez

Hat budaörsi óvodában lesznek polgári engedetlenségi akciók, ezek közül több zárva is tart majd egész nap. 

Délután mind a fővárosban, mind vidéken számos szolidaritási tüntetés várható: Budapesten Óbudán 15 órától, a Hősök terén 16:30-tól (innen terveink szerint videós élő közvetítéssel jelentkezünk majd), vidéken pedig demonstrációk (mind élőláncok, mind pedig felvonulások) lesznek Baján, Debrecenben, Dunakeszin, Dunaújvárosban, Pilisvörösváron, Százhalombattán, Hajdúböszörményben, Kaposváron, Nagyatádon, KiskunhalasonSzigetszentmiklóson, Várpalotán.