Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A székesfehérvári tankerület megígérte, hogy nem rúg ki tiltakozó tanárokat

Ez a cikk több mint 1 éves.

Székesfehérvár Székesfehérváron is tüntettek a helyi tankerület épülete előtt. Olvasónk beszámolója szerint pár százan, jellemzően fiatal gimnazisták gyűltek össze, akiknek a „fizessétek ki a tanárainkat” és egyéb rigmusokat skandálva sikerült elérniük azt, hogy a tankerület épületébe beengedjenek egy háromfős delegációt.

A megbeszélés a tankerület képviselőivel viszonylag rövidre sikeredett, olvasónk szerint 10 percig voltak a diákok az épületben, de több, a tankerület vezetésétől kapott fontos ígéretet is sikerült az ott összegyűlt tanárokkal, diákokkal és szülőkkel megosztaniuk.

olvasónk fotója

olvasónk fotója

Többek között ígéretet tett a székesfehérvári tankerület arra, hogy képviselői meglátogatják a fenntartásuk alá eső intézményeket, és ott megbeszéléseket szerveznek az alkalmazottaikkal, a tanárokkal arról, hogy milyen problémákkal néznek szembe, és hogyan tudna a tankerület a saját hatáskörén belül javítani azokon.

Emellett megígérték, hogy az ő tankerületükben nem fog egy pedagógust sem retorzió érni, nem fognak tanárokat elbocsátani a munkájukból.