Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tóth Sándor Péter: Van remény!

Ez a cikk több mint 1 éves.

Tóth Sándor Péter, a Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért Egyesület alelnöke Ratkó József – Ember, fa című versének elszavalásával kezdte beszédét, amiben alapvetően az egybegyűltek számára tett javaslatokat a klímakatasztrófa elkerülésének érdekében. Ilyen volt a tömegközlekedés és a bicikli használata, valamint a lakóhelyünk közelében található fák öntözése.

Emellett az egyesületük sikerét hozta példaként arra, hogy van remény: sikerült megakadályozniuk ezer fa kivágását a Hamzsabégi sétányon, ami egy kiemelt gazdasági beruházássá minősített vágánybővítés következménye lett volna. Ennek kapcsán megidézte egyesületük jelmondatát, miszerint Budapest nem terepasztal, hanem élőhely –  ahogy Magyarország sem az.

Az erdőkivágásokkal kapcsolatban rámutatott arra az ellentmondásra, hogy a fűtési problémák megoldása nem járhat együtt a jövő beáldozásával.

Tóth Sándor továbbá utalt arra, hogy 2017-ben egy hasonló törvény végül nem lépett hatályba. Habár ő tévesen úgy mondta, hogy Áder János nem írta alá, ezzel szemben azt az Alkotmánybíróság kaszálta el. Ennek kapcsán arra szólította fel a vezetőket, hogy az ország érdekeit tartsák szem előtt, és vonják vissza a klímakatasztrófát súlyosbító rendeletet.

Címlapkép: Dián Ákos