Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az inkognitóban szervező LMP szabadkozott, amiért párt

Ez a cikk több mint 1 éves.

A pénteki, nyakló nélküli tarvágások engedélyezése elleni tüntetést a Lehet Más a Politika, önmagát Magyarország zöldpártjaként aposztrofáló párt szervezte.

Ez azonban eleinte nem derült ki, a Facebookon megjelenített szervező alapján sokan hihették azt, hogy egyszerű civil tüntetésről van szó.

A szórványos felháborodást követően Kreitler-Sas Máté, a párt tagja Facebook-posztban kényszerült magyarázkodni. Mint írja,

„[a tüntetést e]redetileg egy tagunk hirdette meg, abban is őszinte leszek, hogy azért alakult így, mert volt egy belső vita azzal kapcsolatban, hogy megmozgat-e ez a téma annyi embert, hogy egy tüntetés valóban erőt és ne gyengeséget mutasson. Szerencsére nagyon úgy tűnik, hogy azoknak lett igaza, akik szerint igen. Pontosan tudjuk, hogy az ellenzéki pártok most nem túl népszerűek, meg is értjük, hogy miért. Azonban mi egy zöld párt vagyunk, azért jöttünk létre, hogy megvédjük a természeti értékeinket. Kötelességünk mindent megtenni az erdőirtások megakadályozása érdekében, azért kapunk az adófizetők pénzéből állami támogatást, hogy abból most színpadot béreljünk, szórólapot nyomtassunk és hirdessük az eseményt. Nem akartunk civil álruhát ölteni, de meghívtunk minden releváns civil szervezetet, pontosan annyian mondtak igent, akik fel fognak szólalni az LMP-s politikusok mellett”.

A párttag kifejti továbbá, hogy megérti, hogy van, akinek nem szimpatikus hogy pártok szerveznek tüntetést.

A Facebook-bejegyzés – amellett, hogy mindenképp érdekes fordulat, hogy a szervezet azzal próbálja növelni egy tömegrendezvény népszerűségét, hogy eleinte inkognitóban marad – rávilágít arra, hogy vélhetően igen alacsony a pártok, azon belül is az ellenzéki pártok, és vélhetően az LMP népszerűsége és elfogadottsága még a kormánnyal és intézkedéseivel kritikus társadalmi csoportok körében.

Mindazonáltal a posztban leírt tevékenységek valóban lehetnek feladatai egy pártnak, kivált, ha zászlajára tűzi a zöld ügyeket.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán