Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gulyás: legalább tíz éve nem a miniszter írja alá a titkos megfigyelési engedélyeket

Ez a cikk több mint 1 éves.

A HVG kérdésére Nagy kifejtette, hogy a különadók részleteiről a rendeletekből lehet majd értesülni, tekintve hogy nem kíván számviteli fogalmakat puffogtatni a kormányinfón, majd elkezdett számviteli fogalmakkal dobálózni.

Majd példaként említette, hogy többek között a bioetanol-gyártókat és a légitársaságokat is jobban megadóztatják. Nagy több más példát is felhozott, melyekről további részleteket a Magyar Közlönyben olvashatunk majd „minél hamarabb”.

Gulyás pedig kifejtette, hogy tárgyalnak a hadiipari szereplőkkel arról, mit hogyan lehet gyorsabban megvásárolni.

A rezsicsökkentést pedig – mint megismételte – fenntartják a jelenlegi kedvezményezettek számára, ennek fenntarthatóságát biztosítják. Voltaképpen a szektor veszteségét biztosítják adókból.

Nagy elmondta, hogy az építőipar is sok szektorból áll, majd emlékeztetett, hogy egyes alapanyagokon beszedett extraprofitot már jelenleg is megadóztatnak, és voltaképpen a bányatermékeket sújtó adó volt az első extraprofit-adó. Megtudhattuk, hogy a legjelentősebb profit az alapanyagokon keletkezik.

Az állami beruházás-átütemezés Nagy szerint nem okoz különösebb multiplikátorhatás-kiesést, mert azok a magánberuházásoknak köszönhetők.

Noha a HVG szerint eddig mindig kiadták a titkos megfigyelések számát, ez most már nincs így, ahogy azt sem tudni, ki írja alá az engedélyeket. A lap tudósítója magyarázatot követelt, hogy miért változott a gyakorlat.

Gulyás szerint legalább egy évtizede nem a miniszter írja alá a titkos megfigyeléseket, és megígérte hogy utánanéz, miért nem adják már ki a megfigyelések számát.