Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ők azok, akik mégis a tanári pályára készülnek

Ez a cikk több mint 2 éves.

A szerdai sztrájk kezdetével egyidőben szolidaritási megmozdulást szervezetek az EMMI akadémia utcai épülete elé a pedagógushallgatók. A helyszínről élőben jelentkeztünk, több résztvevő, tanári pályára készülő demonstrálóval készítettünk interjúkat, amik itt elolvashatók.

Az EMMI épülete előtt két angol szakos hallgató például elmondta lapunknak, hogy a legnagyobb problémának a tanszabadság hiányát tartják, a sztrájkoló tanároknak határozott és kitartó sztrájkolást kívánnak, azoknak pedig, akik nem tudtak eljönni üzenték, hogy legközelebb jöjjenek.

De volt olyan kiálló is, aki tudományos pályáról tért vissza a katedrára, mert hiányzott neki a tanítás, és most azért állt ki mégis, mert nem tartja fairnek, hogy gyakornokként, osztályfőnökként heti 24 órát tanít úgy, hogy gondolkoznia kell, hogyan jön ki a pénzéből hó végén.

Több gyógypedagógus hallgató is nyilatkozott a Mércének, az ő helyzetük még a tanárokénál is nehezebb, hiszen erre a pályára még kevesebben lépnek, és az SNI-s (sajátos nevelési igényű) gyermekekről, valamint a velük foglalkozókról gyakrabban el is feledkeznek.

Címlapkép: Fotó: Juhász Vanessza / Mérce