Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ennek a tudósításnak vége, a sztrájknak viszont nincs

Ez a cikk több mint 2 éves.

Zárjuk percről percre tudósításunkat, köszönjük, hogy velünk tartottatok a pedagógussztrájk első napján, amely igencsak eseménydúsra sikeredett: reggel hat iskola közös kiállásával indítottuk a napot, délben több ezer diákkal vonultunk a Kossuth térre, délután pedig tanárszakos hallgatók tüntetésén jártunk. Miközben élőben közvetítettünk a budapesti megmozdulásokról, a sztrájk legfontosabb híreit foglaltuk össze nektek. Miután a kormány egy rendelettel igyekezett ellehetetleníteni a tanárok jogszerű sztrájkját, sokan inkább a februárban megkezdett polgári engedetlenség folytatása mellett döntöttek, sokan viszont a sztrájk alatt gyakorlatilag munkavégzést előíró rendelet ellenére is a sztrájk mellett döntöttek.

Bár mára búcsúzunk, pedagógusok ezrei holnap és azután is harcolni fognak a jogaikért és a megbecsülésükért, megtagadva a munkát. Mi továbbra is beszámolunk a sztrájkhelyzetről, tartsatok velünk a következő napokban is!

Ne feledjétek: nekünk nincsenek reklámbevételeink, minket sem pártok, sem oligarchák nem támogatnak, a Mérce kizárólag a ti támogatásotokból működik. A Mércét ingyen olvashatjátok, azonban a maihoz hasonló percről percre tudósítások nem ingyen készülnek, ezért kérünk, ha tehetitek, járuljatok hozzá működésünkhöz egyszeri vagy rendszeres támogatásotokkal, hogy folytathassuk munkánkat!