Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Schmuck Erzsébet: „Új földosztást hajtunk végre, a föld azé lesz, aki megműveli”

Ez a cikk több mint 2 éves.

műegyetem rakpart Jakab után Schmuck Erzsébet, a Lehet Más a Politika társelnöke lépett a színpadra.

„Követeljük a földtörvény eltörlését, követeljük hogy az uniós agrártámogatásokat a gazdák kapják, ne az oligarchák”

– adta meg megszólalása alaphangját az LMP-s politikus. Az úrbéli viszonyokhoz hasonlította a magyar vidéken uralkodó rendszereket, ahol a régi urak helyére narancsbárók léptek, akik az agrártámogatások jelentős részét kapják.

Kifejtette, hogy az éghajlatváltozás, a járvány, a háború azt üzenik, hogy képesnek kell lennie Magyarországnak az élelmiszer-önellátásra, ehhez azonban támogatni kell a gazdatársadalmat, Márki-Zay kormánya pedig így is fog tenni.

„Új földosztást hajtunk végre, a föld azé lesz, aki megműveli”

– mondta, hozzátéve, hogy az agrárium ügyében visszaadnák a döntő szót azoknak, akiket megillet, vagyis a földet megművelőknek és az állatokat nevelőknek. Fenntartható mezőgazdaságot, ökológiai gazdálkodást, talajmegtartást, vízmegtartó földművelést támogatnának.

Az Egységben Magyarországért rendezvénye 2022. március 15-én. Fotó: Mérce.

Beszélt a jogbiztonság helyreállításának fontosságáról is, miszerint követelik a politikai alapú igazságszolgáltatási döntések befejezését. Meglátása szerint az igazságszolgáltatás egyre inkább a politikát szolgálja. Kijelentette, hogy megszüntetnék a politikai nyomásgyakorlást a bíróságokon és felszabadítják az ügyészséget Polt Péter alól, aki a bűnpártolást tekinti fő feladatának. A Fidesz mint mondta csaknem felszámolta a jogállamot, ezért nagy tétje van az április 3-i választásnak. „Együtt lehetőségünk van megakadályozni a jogállam lebontását, és győzni fogunk” – véli a politikus.

Meglátása szerint nemcsak a következő négy évről döntünk, hanem Magyarország jövőjéről, ne hagyjuk elveszni ezt a lehetőséget.