Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsony: Öntudatos polgárból engedelmes alattvalót akarnak csinálni belőlünk, de itt vagyunk, és kiállunk magunkért

Ez a cikk több mint 2 éves.

műegyetem rakpart

Karácsony Gergely főpolgármester elmondta, hogy helyre kell állítani a jogállamot Magyarországon.

Ezzel szemben Magyarországnak jelenleg olyan kormánya van, ami a magánérdeket helyezi a közérdek elé, és a törvények a hatalmat védik a polgároktól és nem fordítva, az Országgyűlésnek nem elnöke hanem házfelügyelője van, a legfőbb ügyész nem üldözi hanem pártolja a bűnt, az önkormányzatokat pedig a kormány nem szövetségesként hanem ellenségként kezeli.

„Öntudatos polgárból engedelmes alattvalót akarnak csinálni belőlünk, de itt vagyunk, és kiállunk magunkért”

– ismertette a helyzetet Karácsony. Mint mondta arra szövetkezünk hogy tégláról téglára építsük újra a jogállamot Magyarországon. Ez véleménye szerint azzal kell hogy kezdődjön, hogy felszámolják a rendszert ami hatalomból pénzt csinál, és abból még több hatalmat. Ezzel a hatalom embereit felválthatja az emberek hatalma, mivel a hatalom a magyar népé kell hogy legyen.

Karácsony Gergely az Egységben Magyarországért rendezvénye 2022. március 15-én. Fotó: Mérce.

Közölte azt is, vállalják a negyedik pontot: törvény előtti egyenlőséget nemtől vallástól, származástól és szexuális orientációtól függetlenül. Hozzátette, meg kell védeni a gyermekeinket a Fidesztől, és meg kell becsülnünk azokat, akik tanítják őket.

„Álljunk ki mi is a tanárainkért holnap!”

– adta ki a jelszót, majd elmondta, rájuk akarjuk bízni a gyerekeinket és ne a hatalomra.

Követelte, hogy zavarjuk ki a politikát a hálószobából, gyerekszobából és a magánügyeinkből. Mint elmondta, megtanított a 12 év NER, a járvány, a válság és a háború a szomszédban, hogy a szabad demokrácia csak egyesült erővel teremthető, és hogy az új politikát az embertelenség után az emberségre kell építenünk, aminek rengeteg jelét adta az ország a járvány alatt és a háború idején is.

„Változtassuk meg közösen Magyarországot!”

– zárta mondanivalóját a főpolgármester.