Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Dobrev Klára az Európai Egyesült Államok mellett szállt síkra

Ez a cikk több mint 2 éves.

műegyetem rakpart

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció Európai Parlamenti képviselője a „Szabad ország, szabad egyetem!” jelszóval indította megszólalását.

Emlékeztetett, hogy 1848 márciusában is az egyetemre vezetett a forradalmárok első útja, hisz a zsarnok először a szabad szótól, szabad tájékoztatástól foszt meg minket, majd ezután a szabad gondolattól is. Véleménye szerint azért, mert tudják hogy szabad gondolkodás csak akkor tud születni, ha a tudás, az egyetem szabad.

Kifejtette, hogy az ellenzéknek nem szakpolitikai, oktatáspolitikai konfliktusa van a Fidesszel, hanem fundamentális, így a szabad iskola, szabad egyetem a szabadságunkról szól, azért van rá szükségünk.

„2022 márciusában a hősök holnaptól általános sztrájkot hirdettek az ország minden egyes pontján”

– utalt a pedagógusokra, és felszólított a támogatásukra.

Az Egységben Magyarországért rendezvénye 2022. március 15-én. Fotó: Mérce.

Tizenkettedik pontként magyar eurót követelt. Erre véleménye szerint azért is van szükség, hogy ne tudjon a forint összeomlani, hogy kisebb legyen az infláció, és hogy ne tudjanak spekulálni a forinttal.

Emellett meglátása szerint nem halogathatjuk tovább egyetlen nappal sem, hogy hazánk elköteleződjön az Európai Unió mellett.

Úgy látja, a békét akaró, és garantálni tudó táborhoz kell tartoznunk, amely számára a béke „nem egy kétévente összebuszozott menet”, hanem tisztességes politika gyümölcse.

Továbbá azért, mert sokkal erősebb, összetartóbb, hatékonyabb Európára van szükség, kifejtve, hogy Európai Egyesült Államokat szeretne, de minimum erős Európát.

Dobrev azzal riogatta közönségét, hogy április 3. után aligha lesz lehetőség mélyebben integrálódni az Európai Unióba, ha nem az ellenzék nyer.