Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Deutsch Tamás a Békemeneten: Magyarországon az élet állna meg az orosz gáz nélkül

Ez a cikk több mint 2 éves.

margit híd A kormánypárti szimpátiademonstráció menetén belül egy csokorban vonulnak a fideszes európai parlamenti képviselők, a Paritzánnak pedig sikerült mikrofonvégre kapnia a párt veteránját, Deutsch Tamást. (Az élő adás nagyjából harmincadik percétől látható a villáminterjú.)

Arra a kérdésre, hogy a mostani események tükrében okos dolog volt-e a magyar kormány részéről Putyinnal üzletelni, a fideszes politikus azt válaszolta:

„A világ 60-70-80-100-150 országa tart fenn gazdasági kapcsolatokat Oroszországgal. Ugyanúgy 200 ország tart fenn gazdasági kapcsolatokat az Egyesült Államokkal és Kínával, vagy nagyon sok ország Kubával, nagyon sok ország Franciaországgal, és még hosszan lehetne sorolni. A kölcsönös érdekek mentén megvalósuló, minden nemzetközi szabályt betartó üzleti kapcsolat egyébként pont a béke garanciája is tud lenni” – fogalmazott Deutsch.

Arra is kitért: a magyar energiaelltás biztonsága igényli a tisztességes, korrekt gazdasági kapcsolatoknak a meglétét.

„Magyarországon az élet állna meg, ha nem tudnánk a magyar energiaellátás biztonságát garantálni, ahhoz pedig földgázt és kőolajat kell beszerezni. És ezt a mai helyzetben egyetlenegy csatornából tudjuk beszerezni keletről, főleg az oroszoktól”

– tette hozzá.

A fideszes EP-képviselő a Partizán kérdésére elmondta, szerinte a 2022-es Békemenet az 1848-as követelésekkel összhangban a béke, szabadság és egyetértés értékei mellett áll ki, és mi, magyarok hozzá akarunk járulni ahhoz, hogy a szomszédunkban dúló háború mielőbb véget érjen

„Minden háború embertelen, minden ilyen politikai döntés embertelen, elutasítjuk az orosz agressziót is. De ez nem csupán akarat a részünkről, hanem mi, magyar fideszes és KDNP-s európai parlamenti képviselők a polgári-nemzeti kereszténydemokrata tábor keretében teszünk azért, hogy Európa aktívan lépjen a béke helyreállítása érdekében, és az Európai Unió állam- és kormányfői is ezen az állásponton vannak” – fejtette ki véleményét az ukrajnai invázióról Deutsch.

Címlapkép: Forrás: Partizán