Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán szerint a kormány nem vette el a településektől az iparűzési adót, csak épp a vállalkozásoknál hagyja

Ez a cikk több mint 2 éves.

A 168 óra kérdésére válaszolva Orbán elmondta, tudott róla, hogy a WHO elismerte a kínai vakcinát. Noha a Szputnyikot nem ismerte el a nemzetközi szervezet, a magyar delegációk két vakcinagyárat is megnéztek, hogy meggyőződjenek a vakcina biztonságáról.

A lap tudósítója szerint az engedélyezési dokumentumok alapján felmerül a gondatlanság gyanúja, Orbán szerint nem. Ennek keretében kicsit fényezte magát azzal, hogy minden hajnalban az Operatív Törzs ülésén ült. Orbán elmondta, hogy az NNK gyűjt adatokat a kórházban fekvők közötti oltottak és oltatlanok arányáról.

A polgármesterek akár 50 százalékos béremelése mellé nem biztosít forrásokat a kormány – amiről Orbán elmondta, hogy véleménye szerint ügyesek, megoldják az önkormányzatok.

Majd azt fejtegette, hogy a kormány nem vette el az iparűzési adót a településektől, mert ott marad mindenhol helyben, csak épp nem az önkormányzatoknál, hanem a vállalkozásoknál.

Orbán Budapest Matolcsy által javasolt feldarabolásáról elmismásolta, hogy nem teljesen ért vele egyet, de hát Zugló elszakadásáról döntsenek a zuglóiak.

Végezetül arról esett szó, miért is kerüli a miniszterelnök, hogy kimondja Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt nevét.

Ezzel kapcsolatban a kormányfő kifejtette, jó oka van rá, majd afféle mókás közjátékként Márki-Zay nevének kiejtése nélkül megerősítette a 168 óra riportere számára, hogy jól látja, hogy kerüli az ellenzéki jelölt néven nevezését.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt