Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán szerint nem lesz szavazás a Fudanról az országgyűlési választások előtt

Ez a cikk több mint 2 éves.

Orbán Viktor kifejtette, hogy kampánykérdésekkel csak a kampány megkezdése után válaszol, így nem tudhattuk meg, hogy kiáll-e vitázni Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölttel. Völner Pál korrupciós ügyéről pedig elmondta, hogy a bíróság ítélete után tudja bővebben kommentálni.

A Fudan Egyetemmel kapcsolatban azonban elmondta: véleménye szerint nem fogják az országgyűlési választások előtt megtartani a róla szóló népszavazást.

És a választásokkal egy időben sem. Mindazonáltal a népszavazás után figyelembe fogják venni az eredményét.

A pedagógusok béremelésről elmondta, hogy „nincs még kolbászból a kerítés”, de véleménye szerint igazuk van, és a mostani 10 százalékos emelés nem sokat segít az alacsony fizetésükön. Mindazonáltal a komolyabb bérrendezés véleménye szerint csak akkor lehetséges, ha a Fidesz megnyeri a választásokat.

Elmondta azt is, hogy a francia elnökválasztás előtt nem hoznak létre új EP-frakciót. A Macron elnökkel való találkozó után pedig nem kívánta megválaszolni, hogy benne látja-e az új Merkelt – vagyis a magyar kormány legfontosabb uniós szövetségesét – ugyanakkor kifejtette, várják, hogy az új német kormány megmutassa a profilját. Eddig azonban a hivatalban lévő francia elnök fontos tényező, és fontos szövetségese Magyarországnak az atomlobbi terén. Ugyanakkor meglátása szerint Magyarország elsődleges célja a V4 országokkal való együttműködés.