Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán szerint a védekezés sikerének értékelése helyett a veszteséget szenvedő családokkal kéne foglalkozni

Ez a cikk több mint 2 éves.

Az EuroNews kérdésére, hogy 9,5 millió omikron variáns ellen rendelt vakcinát az EU-s vakcina-beszerzési program keretében szerezte-e a kormány, elmondta, egy vakcina-beszerzési programban részt vettünk, a gyerekek számára szükséges vakcinák beszerzésében részt vettünk, az elsőből kiléptünk és most egy új programba léptünk be.

A helyreállítási alappal kapcsolatban, hogy annak minél korábbi kifizitésének érdekében hajlandóak-e teljesíteni valamit a Bizottság kéréseiből, elmondta, ő azt hitte, hogy mindenben megegyeztek – így a közbeszerzések ügyében, a verseny növelésében a közbeszerzéseknél és a központi EU-s adatbázishoz való kapcsolódásban (Arachné) meg tudtak egyezni. Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás alternatíváján dolgoznak.

„De bezavart a gyermekvédelmi törvény.”

Azokat a programokat, amiket a Helyreállítási Alap későbbi kifizetése miatt hátrébb soroltak,t egy „nagy paksamétából válogatták ki” elkészültség alapján.

Arról, hogy hogyan mérjük a védekezés sikerét vagy sikertelenségét, elmondta, ebben „van egy nagy vita”. Szerinte most az áldozatok családjával kéne törődni, ehelyett vita megy a halottak számáról.

Szerinte a békeidőhöz mért halálozási többletet kell megnézni a sikeresség értékeléséhez.

Arról, hogy milyen beavatkozásokra számít a választásokba, az EU-tól vagy az Egyesült Államoktól azt mondta, majd ha megtörténik, beszél róla, mert nem akar összeesküvés-elméletekbe belecsúszni.