Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán szerint rossz a lapjárása a nemzetközi színtéren, hisz sorra váltják le a szövetségeseit

Ez a cikk több mint 2 éves.

Breuer Péter Márki-Zay korábbi kijelentésére hivatkozva arra volt kíváncsi, hogyan lehet hogy egy miniszterelnök-jelölt buzizhat és megengedhetetlen témákat vet fel, voltaképpen hullagyalázást követ el.

Orbán válaszában kifejtette, hogy az emberi életet nem lehet csak joggal szabályozni. Vagyis nem lehet minden megnyilvánulásra külön szabályokat hozni, így egyes esetekben kénytelenek az emberi erkölcsre hagyatkozni.

Breuer ezután sajnálkozott, miután nincs jelenleg közfelháborodás, amit Orbán igen gyorsan lekevert azzal, hogy a Fidesz erkölcsi magaslatait emlegetve fényezte pártját.

Ezután a Breuer azt kérdezte, mikor fog találkozni Orbán az új német és izraeli kormányfőkkel.

Ezzel kapcsolatban a miniszterelnök kifejtette: mostanában a nemzetközi színtéren rossz a lapjárása, vereséget szenvednek politikai szövetségesei a nemzetközi porondon, utalva Merkel, Netanjahu és Trump leváltására, majd idézett egyet Csurka Istvántól.

Breuer ezután arra is kíváncsi volt, kíván-e Orbán új nemzeti légitársaságot alapítani, amit a miniszterelnök igyekezett komolyan venni. Így hosszasan fejtegette, hogy milyen kérdéses az iparág jövője, majd sajnálkozott egy sort azon, hogy jelenleg épp nem tudják megvenni a ferihegyi repülőteret.

Címlapkép: MTI/ Mohai Balázs