Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán szerint a magyar kormány nem érdemel fültekerést a járvány kezelése miatt

Ez a cikk több mint 2 éves.

Lehet azt gondolni, hogy valami erős határzárral Magyaroszág ki tudta volna vonni magát az európai járványhullámok rendszeréből, de ami az EU-ban megtörténik a hullámok tekintetében, az meg fog történni itt is – mondta Orbán a 444 újságírójának, aki arra volt kíváncsi, hogy miértvalósult meg idehaza – Gulyás Gergely szavajárásával – a „legpesszimistábbnál is pesszimistább” forgatókönyv a negyedik hullám esetében.

A miniszterelnök kikérte magának, hogy nem itézkedett a kormány, szerinte intézkedett, de nem lezárásokkal, hanem oltási alapú a védekezéssel. Szerinte a kormány „nem érdemel fültekerést” az elvégzett munkáért.

Kovács Zoltán  ezen a ponton erélyesen rászólt a 444-et képviselő Haszán Zoltánra, hogy kérdéseket tegyen fel a polemizálás helyett.Az omikron közeledésére Orbán szerint leginkább a kórházi kapacitásainkkal készültünk fel.

A lengyel-belorusz menekültválság kapcsán a miniszterelnök azt mondta, nem lát bizonyítékot a lengyel kormány állítására, miszerint Putyin orosz elnök állna a kialakult helyzet mögött.

Végezetül arról faggatták a miniszterelnököt, miért nincsenek magyar futballjátékosok az európai topligákban. Orbán szerint lassan halad a magyar futball fejlődése, a továbblépés a mostani szintről pedig már nem pénzkérdés, hanem minőségi kérdés.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd