Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán elkerülné a kötelező oltást a magyar néplélek és ösztönvilág miatt

Ez a cikk több mint 2 éves.

Az M1 kérdéseire válaszolva Orbán arról beszélt, a kormány a harmadik otlást tartja kulcskérdésnek. Szerint bár „kézenfekvő lenne a kötelező oltás elrendelése, ezzel vannak országok, amelyek próbálkoznak”, ám ő szeretné ezt elkerülni, mert „a magyar néplelket, ösztönvilágot” olyannak ismeri, ami még nagyobb ellenállást fejetene ki, mint amekkorát most kifejt. A miniszterelnök úgy fogalmazott, „a kötelező oltás nem működik”, szerinte  a „meggyőzéssel nagyobb eredeményeket érhetünk el, mint a kényszerrel”.

A kórházaink kapacitása „fantasztikus” Orbán szerint, aki hozzátette, az orvosaink és az ápolóink nagyon jó munkát végeznek, és nem lát olyan fertőzéshullámot, amelyet a magyar ellátórendszer ne bírna ki.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e szükség energia-árszabályozásra, Orbán azzal felelt, hogy  hosszú tanakodás után a benzináraknál is bevezettek „rezsiszabályozást”. A kormány a miniszterelnök szerint ma abban látja a lehetőséget, hogy a fizetéseket és a nyugdíjakat emelje, nem pedig a további árkorlátozásban.