Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán 1996 óta a hangját sem merte felemelni Pintér Sándorral szemben

Ez a cikk több mint 2 éves.

A Mandiner azzal kapcsolatos kérdésére, hogy milyen realitása van jelenleg az Unió bővítésének, Orbán azzal felelt: „nem állnak jól a csillagok”, rengeteg energiát kell mozgósítani, hogy – szakkifejezéssel élve – a „bővítési ernyedtséget” le tudják győzni. Ha meggyőzni nem is tudják a nagyokat, Orbán szerint minden kapocsolódási pontot biztosítani kell a Nyugat-Balkán számára az EU vérkeringéséhez.

Hogy milyen realitása van annak, hogy a választásokig megérkezik az helyreállítási alap ránk eső része, arról így vélekedett a miniszterelnök: „Ennek a programnak minden fillére hitel, mindannyian, Magyarország is felelősséget vállal érte, ezért nincs joga senkinek azt mondani, hogy a ránk eső részt nem adja oda”. Orbán brutális szabotázsnak és ideológiavezéreltnek nevezte a Bizottság viselkedését. A Bizottság szerinte egy politikai játszmát játszik, ami arra megy ki, hogy hogyan tudnának ártani a magyar kormánynak.

Orbán ugyanakkor úgy véli: a már elindított EU-s támogatásokak köszönhetően ez egy „nyilvánvalóan hatástalan” politikai fegyver.

A Fidesz-közeli médium felhozta a Városháza-ügyet is, az ezzel kapcsolatos válaszokból kiderült, hogy Orbán Viktor  – Karácsony Gergellyel ellentétben, aki a Partizán vasárnap esti műsorában azt nyilatkozta, telefonon ordított a belügyminiszterrel – 1996 óta még a hangját sem merte felemelni Pintér Sándorral szemben. Karácsonyék vélekedésére, miszerint a kormány ráersztette a rendőrséget a az ellenzéki vezetésű Városházára, Orbán úgy reagált, „ki mint él, úgy ítél”.