Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Völner-ügyben a bírósági ítélet után kell vizsgálni a miniszterelnök és az igazságügyi miniszter felelősségét

Ez a cikk több mint 2 éves.

A Telex tette fel a következő kérdéseket. Novák Katalin köztársasági elnökjelöltségével kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, hogy az elnökségben több jelölt is szóba került.

Arról, hogy egy Fidesz-tag mennyire tudja jelképezni a nemzet egységét, azt mondta, a tapasztalat az, hogy Áder János kiváló elnöke volt az országnak.

Arra a kérdésre, hogy milyen kihívónak tartja Márki-Zay Pétert, azt felelte, erről majd a kampányidőszakban nyilatkozik, addig azt figyeli, hogy „ki a főnök”. A főnök szerinte mindig a legerősebb koalíciós párt elnöke.

Orbán arra a kérdésre, hogy el tudja-e képzelni, hogy részt vegyen egy miniszterelnöki vitán csak azt ismételgette, hogy majd ha odaérünk a folyóhoz, akkor átmegyünk a hídon.

Völner Pállal utoljára néhány hete beszélt a Parlamentben. A miniszterelnök elmondta, együtt voltak kollégisták, és diákként Völner „bátrabb volt”, mint Orbán. Az államtitkár korrupciós ügyében továbbra is a bíróság döntésére vár.

Szerinte ha van bírói ítélet, akkor vizsgálni kell az igazságügyi miniszter és a miniszterelnök felelősségét.

Áder János testőreinek lehallgatásával kapcsolatban elmondta, ha valamit meg akar tudni a köztársasági elnökről, akkor átmegy hozzá és megkérdezi. Elmondta azt is, hogy egyedül a belügyminiszter adhat engedélyt lehallgatásra, ő miniszterelnökként nem adott utasítást ilyesmire.

Arra a kérdésre, hogy a hatalomban töltött idő hogyan hatott a személyiségére, elmondta: reméli, hogy pozitív irányba változott.

Ezután Kovács Zoltán a még egy utolsó kérdést kérő újságíróba fojtotta a szót.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi