Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A miniszterelnök a veszélyhelyzet pozitív oldalát domborította ki

Ez a cikk több mint 2 éves.

A HVG tudósítója sokakhoz hasonlóan a Völner-ügyről, kérdezett, felemlegetve, hogy tavaly az agrártárca helyettes államtitkárát vették őrizetbe korrupció miatt. Orbán válaszában elmondta, hogy ez pont kettővel több ügy, mint amennyinek szabadna lennie.

Orbán azt is kifejtette, hogy mivel az államtitkár tagadásban van, meg kell várni a bíróság döntését az ítélkezéssel. Ugyanakkor úgy gondolja, hogy ilyen esetben az állami tisztségviselésről le kell mondani, ezt Völner meg is tette.

A Pegasus-üggyel kapcsolatban elmondta, hogy kizárólag a titokgazda döntése, hogy nyilvánosságra hozza-e a megfigyelések részleteit, neki pedig nincs olyan szándéka, hogy erre felszólítsa Pintér minisztert. Megkérdezte ugyanakkor miniszterétől hogy van-e teendője, Pintér szerint azonban nincs.

Hatvanpusztáról szólván kifejtette, minden másnap látja, miután az újságok írnak róla, azzal kapcsolatban pedig hogy egyszerű majorság-e, a sajtónak a tulajdonoshoz kell fordulnia (aki egyébként Orbán miniszterelnök apja).

A miniszterelnök szerint a béremelések nem sodorják veszélybe a hiánycélt, mindazonáltal a jelenlegi világgazdasági helyzetben nem lehet biztosat mondani.

Ezzel kapcsolatban dicsérte kicsit a kormányt, kiemelve, milyen szerencsés helyzetben van a veszélyhelyzet miatt, hisz így parlamenti vita nélkül hozhatnak döntéseket.

A miniszterelnök végezetül mindenkit megnyugtatott, hogy a választásokat nem halasztják el, és a választókerületek határait sem fogják módosítani. Gulyás miniszter szerint jelenleg a választókerületek határai sokkal szabályszerűbbek, mint 2010-ben.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán