Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Vay Blanka: Az emberek gyakrabban jók és elfogadóak, mint ahogy azt Orbán szeretné

Ez a cikk több mint 2 éves.

Tabán Vay Blanka a Prizma transznemű közösségtől folytatta a felszólalók sorát.

„Képzeljük el, hogy minden napunk olyan, mint a mai délután. Bármikor kézen fogva járhatunk szerelmünkkel. Képzeljük el, hogy nyilvánvaló, biztos helyünk van a saját hazánkban. Miután öblögettük ezt az ízt, nyeljük le, tudatosítsuk magunkban, hogy ez nem egy fantázia, ez lehetne valóság. Magyarország lehetne ez is. Ne fogadjuk el tehát, hogy Magyarország ilyen, ha el lehetett rontani, meg is lehet javítani” – kezdte beszédét.

Vay Blanka szerint nekik, „buziknak” varázserejük van – ezért akarja őket a Fidesz „élve elásni”, és nem akarja, hogy az emberek lássák őket. Ugyanis amikor egy meleg vagy egy transznemű kiáll és elmondja, hogy „ilyen vagyok, nem ártok senkinek, fogadj el”, akkor kiderül, hogy hiába tenyészik fasizálódó elmebaj, az emberek igenis tudnak jók és elfogadóak lenni. Nem mindig, de gyakrabban, mint amikor gondolnánk, és gyakrabban, mint ahogy azt Orbán Viktor szeretné – hangsúlyozta az aktivista.

„Queernek lenni olyan, mint a városi biciklizés. Minél többen járnak az utcán, annál biztonságosabb” – mondta Vay.

A felszólaló ezután arra hívta fel a figyelmet, hogy a következő választáskor gondoljunk vissza arra, milyen jó volt a mai délután szabadnak lenni, és hogy lehetne ilyen minden nap. Ezután pedig arról beszélt, aki teheti, regisztráljon szavazatszámlálónak a szamoljukegyutt.hu-n, ugyanis sok településen, főleg vidéken, Vay szerint a „helyi kiskirályok” emberei számolják a szavazatokat úgy, ahogy a Fidesz „idomította” őket.

Tekintsünk magunkra mint szivárványharcosokra, akik képesek megnyitni a megkeményedett szíveket – mondta Vay a beszéde vége felé.

Címlapkép: Vay Blanka aktivista beszédet mond a 2021-es Budapest Pride-on / Mérce