Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hegedűs Máté szervező: Nem hagyjuk, hogy a kormány tovább szítsa ellenünk a gyűlöletet!

Ez a cikk több mint 2 éves.

Tabán Lang Györgyi, az esemény házigazdája 17:40 körül kezdte el felkonferálni a felszólalókat. Az első beszédet Hegedűs Máté, a Budapest Pride szervezője mondta, aki szerint több mint 30 ezerre becsülik a résztvevők számát.

Hegedűs Máté, Pride-szervező. / Mérce

Hegedűs kiemelte, ami Magyarországon éppen történik, máshol is megtörtént, és meg is fog történni. A gyűlölködő, kapzsi emberek más országokban is az LMBTQ emberek ellen fordulnak.

Elmondta, ahhoz, hogy ő ma itt álljon, és büszkén tudja vállalni magát, nagyon sokat segített a családja, a barátai és középiskolájának támogató hozzáállása is. Hangsúlyozta, ez több mint szerencse, és igyekszik segíteni azoknak, akiknek ez nem adatott meg.

A Pride szervezője ezután arról beszélt, volt már lehetősége belelátni a magyar szociális ellátórendszerbe, és ha a kormány tényleg a gyerekeken szeretne segíteni, akkor szerinte nem az örökbefogadás ellehetetlenítésén dolgozna, és a család fogalmát próbálná leszűkíteni, hanem megjavítaná az ellátórendszert.

„Mi egy tettre kész közösség vagyunk, akik nem hagyják, hogy a kormány tovább szítsa ellenünk a gyűlöletet!” – tette hozzá.

Hegedűs a beszéd végén felsorolta, mit tudnak tenni a szexuális kisebbségeket támogatók, arra buzdítva az embereket, hogy csatlakozzanak LMBTQ+ szervezetekhez önkéntesnek vagy támogassák őket ahogy tudják; nyíltan beszéljenek ismerőseiknek elfogadásukról, és végül: szavazzanak az ellenzéki előválasztáson, majd tavasszal a választáson.