Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hegedűs Emmett: 16 évesen nem tüntetésre kellett volna járnom, csak mert a kormány nem akarja elismerni, hogy vagyok

Ez a cikk több mint 2 éves.

Tabán Hegedűs Emmett, 17 éves, transznemű középiskolás felszólaló beszédével egy kis szeletet szeretett volna átadni az életéből. 12 évesen jött rá, hogy transznemű, de sokáig nem tudta, hogy mi az, amit érez, és azt gondolta, hogy nem normális.

Hegedűs Emmett transznemű fiatal / Mérce

Emmett elmesélte, minden menstruációnál visszaszámolt, hogy hány menstruációja van még hátra, amíg 18 éves lesz és elindulhat hormonkezelése. 15 évesen, amikor felismerte, hogy segítségre van szüksége, beköltözött egy mentális rehabilitációs központba, majd amikor kijött, jött a karantén, majd  az, hogy a Fidesz megszavazta a 33-as törvényt.

„16 évesen nem azzal kellett volna törődnöm, hogy kimegyek tüntetni, mert a kormány nem akarja elismerni, hogy vagyok” – mondta.

A fiatal felszólaló hangsúlyozta, a kamaszkor egyébként is egy nehéz időszak, a tinédzsereknek egyébként is csomó problémájuk van magunkkal, de mindez még nehezebb, ha valaki abba a testbe van zárva, ami nem az övé.

Emmett beszédének végén kiemelte, olyan emberek hozzák meg a döntést az életéről, akik 1 percre sem gondoltak bele, hogy az számára milyen lehet.

„Mikor lesz ez már elég? Elegem van!” – zárta gondolatait.

Felszólalása után Lang Györgyi házigazda megjegyezte, „bár a Parlamentben állítólag van 133 bátor ember, de köztünk Emmett nyert”.