Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szél Bernadett: „A változáshoz mindenkire szükség van!”

Ez a cikk több mint 3 éves.

Az esemény egyik szervezője, Szél Bernadett független országgyűlési képviselő is felszólalt, első körben megköszönve a részvételt azoknak is, akik csak lélekben, vagy az interneten tudják követni a blokádot.

Szél arról beszélt: a szabadságot jöttek az MTVA épülete elé ünnepelni, erre a szimbolikus helyre, amely jelenleg inkább ennek a hiányát, a szabadságtól való teljes megfosztottságot jelképezi. Ahol régen Szél még meghívott vendég is lehetett, de ahová ma már demonstrálni is alig akarták beengedni a rendőrök.

A képviselő felhívta arra is a figyelmet, hogy ahol a közmédia nem szabad, ott a gondolat sem szabad, sajtószabadság sincsen. A független lapok és a média megszállásával pontosan a szabad gondolatot, a hatalomra leselkedő legnagyobb veszélyt akarja kiiktatni a kormány.

Ahol nincsenek szabad gondolatok, ott szabad választások sincsenek: hiszen így nem tudnak ütközni az érvek, nem tud párbeszéd kialakulni. Pedig a közmédia intézményének pontosan az lenne a feladata, hogy mindenki véleményét megjelenítse, de ehelyett jelenleg megosztottságot generál és gyűlöletet kelt, elvitatja a nemzethez tartozás jogát azoktól, akik mást gondolnak.

Amikor Szél és Hadházy nyáron befejezték a propagandaívek (nemzeti konzultációs ívek) gyűjtését, már akkor tudták, hogy folytatni szeretnék a harcot a propaganda ellen. Szél szerint nem csak a választás szabadsága fontos, hanem annak a tudatosítása is, hogy nem jó olyan országban élni, ahol üldözik azokat, akik mást gondolnak – nem ilyen országban akar élni, ahogyan az ’56-os forradalmárok sem ilyenben akartak élni. Ők ezért lázadtak fel és mondták azt, amit ma ők is: hogy elég az elnyomásból. Nekünk pedig az ő példájukból kell erőt meríteni és ott küzdeni, ahol tudunk, valamint lehetőség szerint támogatni a független sajtót, hogy a valódi hírek eljussanak a lakossághoz.